Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Medvédev diu que Rússia augmentarà al màxim la producció d’armament

Es necessitaran 6 mesos per complir totes les formalitats de l’abandó del tractat

El vicepresident del Consell de Seguretat de Rússia, Dmitri Medvédev ha afirmat aquest dimarts que el país augmentarà al màxim la producció d’armament després de denunciar el Tractat de Forces Armades Convencionals a Europa aprovada aquest dimarts per la Duma de l’Estat, la cambra baixa del Parlament rus. “Per descomptat, anem augmentar al màxim la producció d’armament, d’equips militars i mitjans destrucció”, ha escrit en el seu canal de Telegram Medvédev, qui entre 2008 i 2012 va ser president de Rússia.

Medvédev va agregar que el tractat va perdre actualitat per a Moscou en 2007, quan les autoritats russes van suspendre la seva aplicació. “Però ara (...) res ens impedeix situar el nostre armament on vulguem per a defensar els nostres interessos nacionals, inclosa la nostra part, russa, d’Europa”, ha subratllat Medvédev.

El projecte de llei de denúncia del Tractat de Forces Armades Convencionals a Europa, va ser presentat a la Duma pel president rus, Vladímir Putin, qui va designar al viceministre d’Exteriors Serguei Riabkov al capdavant del procés de la seva terminació.

En les seves paraules a la Duma durant la sessió plenària d’aquest dimarts, Riabkov ha informat els diputats que “es necessitaran al voltant de sis mesos” per a complir totes les formalitats de l’abandó del tractat.

El document, qualificat després de la seva creació en 1990 com la pedra angular de la seguretat Europea va eliminar l’avantatge quantitatiu de la Unió Soviètica en armes convencionals a Europa.

El tractat va establir límits iguals en la quantitat de tancs, vehicles blindats de combat, artilleria pesant, avions de combat i helicòpters d’atac que l’OTAN i el Pacte de Varsòvia podrien desplegar entre l’oceà Atlàntic i els Urals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes