Política

POLÍTICA

Jordi Agustí assessorarà Jordi Masquef (Junts) en matèria de lluita contra la sequera a Figueres

L’exdirector de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) entén que un dels principals desafiaments és garantir el subministrament d’aigua a tots els municipis

El figuerenc Jordi Agustí, un dels experts del món de l’aigua, assessorarà Jordi Masquef en matèria de lluita contra la sequera, si el candidat de Junts per Figueres accedeix novament a l’alcaldia de la ciutat. El que va ser durant sis anys (2013-2019) Director de l’Agència Catalana de l’Aigua i anteriorment gerent de l’empresa municipal de serveis Fisersa entén que un dels principals desafiaments que cal afrontar actualment a causa dels efectes del canvi climàtic és garantir el subministrament d’aigua a tots els municipis.

“Estic a la disposició d’en Jordi Masquef per ajudar en el que pugui a afrontar aquest gran problema de la sequera” ha afirmat Agustí en la trobada que ha mantingut amb Masquef el 18 de maig. Per Jordi Masquef, “envoltar-me del coneixement, l’experiència i les ganes de millorar Figueres de persones com en Jordi Agustí serà molt important per a mi i per a l’Ajuntament si els figuerencs em fan confiança. Agraeixo a Jordi Agustí la seva disponibilitat i suport”, ha subratllat el candidat de Junts per Figueres a l’alcaldia.

Després de la seva primera reunió de treball, Jord Agustí i Jordi Masquef han declarat que “el futur del país i de les ciutats passa per ser més sostenibles pel que fa al consum de l’aigua (hidrosostenibles). El canvi climàtic situa la gestió de l’aigua com un element bàsic per al bon govern. Som i serem, encara més, un país sec i cal pensar de què ens servirà tenir fibra òptica a les cases si no podem garantir l’aigua. No pensar en l’aigua i el seu futur és no veure més enllà”.

Un enginyer industrial figuerenc

Nascut a Figueres l’any 1960, Jordi Agustí és enginyer industrial, Màster en Direcció i Administració d’Empreses i pràcticament tota la seva carrera professional s’ha desenvolupat en la gestió d’infraestructures i serveis públics. Així, després d’un breu pas en enginyeries privades (1984-1985), es va incorporar a l’Ajuntament de Figueres, primercom a adjunt a l’enginyer municipal i, a partir de 1988, com a director tècnic de l’empresa municipal Fisersa. L’any 1991 va assumir la direcció-gerència de Fisersa i va dirigir la seva expansió fins a formar un grup de cinc empreses municipals, amb una plantilla d’un centenar de treballadors, que s’encarregaven de la prestació dels principals serveis públics, com l’abastament d’aiguapotable, la xarxa de clavegueram, la depuració d’aigües residuals, el transport urbà o la recollida de residus, entre d’altres. Després de 14 anys al grup d’empreses municipals Fisersa, Jordi Agustí es va incorporar el 2005 a l’Ajuntament de Roses, on va desenvolupar la seva activitat professional com a enginyer en cap i màxim responsable de l’àrea d’Infraestructures i Serveis Públics. El 30 d’abril del 2013 el Govern de la Generalitat el nomena director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Des de març de 2019 és gerent del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, ens públic per a la gestió de l’aigua adscrit a la Diputació de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona