Política

Ayats defensa que cal augmentar el número de policies municipals a Girona

L’alcaldable d’ERC prioritza afrontar els problemes d’inseguretat a la ciutat i demana al conseller d’Interior patrulles conjuntes amb els Mossos quan calgui

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Girona, Quim Ayats, ha assegurat aquest divendres que cal augmentar el número d’agents de la Policia Municipal per millorar la seguretat a la ciutat. Ha manifestat que és una prioritat del seu partit garantir el dret a sentir-se segur a Girona i , per aquest motiu, cal “dimensionar la plantilla de la Policia Municipal pel bon funcionament del cos i la millora de la seguretat a la nostra ciutat”.

Ayats ha plantejat aquesta proposta durant la visita que ha el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, al barri de Santa Eugènia per donar suport al candidat republicà. L’alcaldable ha reivindicat que aquest 2023 s’hauran convocat 1.700 noves places de Mossos d’Esquadra, una aposta per la seguretat pública del govern de la Generalitat que considera “històrica”. Ha afegit que “aquest augment de recursos policials ha de beneficiar també la ciutat de Girona, ja que hi ha clarament una manca d’efectius municipals”, ha avisat.

També ha demanat que la Policia Municipal de Girona pugui patrullar amb els Mossos en moments de necessitat operativa i de manera progressiva. Alhora, ha afegit que cal reactivar la Junta Local de Seguretat, que no se celebra des del 17 de febrer de 2022, malgrat la regulació preveu que siguin semestrals.

Per abordar la percepció de seguretat, ha dit que cal acabar amb les zones fosques i més insegures. “Si tenim menys espais de degradació la gent se sentirà més segura. Això vol dir acabar amb solars en desús, fent més neteja i manteniment”, ha explicat.

D’altra banda, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha destacat que “s’han destinat 52 mossos més a la ciutat els darrers quatre anys, un 26,67% d’efectius més”, passant dels 195 efectius de fa quatre anys als 247 actuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona