Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Sunak diu que el suport a Ucraïna aferma la “influència global” del Regne Unit

Desmenteix la idea que Londres estigui en retirada en l’escenari mundial

El primer ministre britànic, Rishi Sunak, ha afirmat aquest dilluns davant el Parlament que el paper del Regne Unit en el suport cap a Ucraïna després de la invasió russa és la millor prova que el país manté la seva “influència global”.

“Vull abordar una opinió errònia que se sent massa sovint: la idea que el Regne Unit està en retirada en l’escenari mundial, o que la nostra influència és cada vegada menor. Rebutjo aquesta idea de pla”, ha afirmat Sunak en posar al corrent als diputats sobre la seva participació en l’última cimera del G7.

“En cap altre àmbit es veu més clar que a Ucraïna”, ha dit el mandatari conservador, que ha recalcat que Londres va dedicar 2.300 milions de lliures (2.640 milions d’euros) a ajudar Kíiv l’any passat, només per darrere dels Estats Units, i “igualarà o superarà” aquesta xifra enguany.

Sunak ha destacat que el Regne Unit va ser “el primer país del món” que va entrenar tropes ucraïneses, va oferir a Kíiv “armament letal”, i es va comprometre a enviar tancs i míssils de llarg abast.

També està ara “al capdavant de la coalició per a entrenar i equipar a la força aèria ucraïnesa”, ha explicat el cap del govern britànic, que ha subratllat la imatge d’unitat que van donar els líders del G7 en l’última cimera, treballant “espatlla amb espatlla” amb el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski.

El primer ministre ha indicat que la reunió al Japó va servir, entre altres aspectes, per a enfortir la cooperació davant “el repte més gran per a la seguretat a llarg termini i la prosperitat de la nostra era: la Xina”.

“Estem treballant amb uns altres per a enfortir els nostres llaços de defensa en l’Indopacífic, diversificar les nostres cadenes de subministrament en àrees com a minerals crítics i semiconductors, i prevenir que la Xina utilitzi la coerció econòmica per a interferir en la sobirania d’uns altres”, ha dit Sunak, que ha recalcat la necessitat de respondre a aquests desafiaments amb “accions concretes, no amb retòrica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona