Política

política

Junts proposa a ERC i CUP una llista unitària per al 23-J

Turull veu les generals com una oportunitat per tornar a mobilitzar l’independentisme i situar el conflicte català al debat del Congrés

Giró i Nogueras es volen presentar a les primàries de la llista de Junts

Junts per Catalunya proposa novament una candidatura unitària de les forces independentistes, aquest cop a les eleccions generals del proper 23 de juliol. El secretari general de la formació, Jordi Turull, ha fet l’oferta a ERC i CUP tot advertint que la batalla partidista entre les tres formacions és un mal camí per al projecte independentista també en els comicis. “La desmobilització s’ha vist a les urnes” en referència a les municipals, ha dit Turull, però la convocatòria del 23-J “l’independentisme la podria convertir en una oportunitat”.

En referència a les municipals, Turull no ha dubtat a dir que la competència entre els independentistes només ha beneficiat al PSC i ha atribuït el 23-J a un pas electoral més del PSOE per convertir les eleccions en una disjuntiva entre ell i el PP i Vox obviant el conflicte polític amb Catalunya. “Situem el tema català de manera clara a Madrid aprofitant la presidència europea d’Espanya” ha defensat Turull, que ha cridat Junts, ERC i CUP “a superar les sigles” per arribar a un acord electoral. “Qui sap què vol troba un mitjà” ha defensat Turull quan se li ha plantejat com es podia fer en quatre dies un acord entre forces amb estratègies diferents de fa anys i que han acabat enfrontades.

Junts iniciarà el procés propi de primàries per triar candidat a encapçalar la llista al Congrés però Turull deixa clar que això no serà obstacle si ERC i CUP s’avenen a la llista unitària. De fet, en aquestes primàries per a la llista pròpia de Junts s’hi volen presentar com a candidats a encapçalar-la l’exconseller Jaume Giró i la diputada al Congrés, Míriam Nogueras. Pel que fa a Nogueras, l’expresident Puigdemont ja li ha donat suport explícitament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona