Política

CONFLICTE BÈL·LIC A L’EST D’EUROPA

Atac amb drons a Moscou mentre Kíiv pateix una nova ofensiva

El ministeri de Defensa rus culpa Ucraïna dels fets i les autoritats ucraïneses neguen tenir-hi “relació directa”

La capital ucraïnesa és atacada per dissetena vegada aquest mes i després de rebre atacs dos cops aquest dilluns

Moscou ha patit un atac amb drons aquest dimarts, causant danys menors i forçant l’evacuació de diversos edificis, segons funcionaris russos, mentre a Kíiv s’ha viscut una nova onada d’atacs també amb drons, que ha provocat la mort a una persona, segons informa l’agència Reuters.

El ministeri de Defensa rus, que ha xifrat en vuit el nombre de drons interceptats i ha assegurat que tots han estat abatuts, ha culpat el “règim de Kíiv” del que ha definit com “un atac terrorista”, segons informa El País. Una acusació que, hores després, l’assessor de l’Oficina de la Presidència ucraïnesa, Mikhail Podolyak, ha negat i ha dit que Ucraïna no té una “relació directa” amb l’atac, al mateix temps que ha pronosticat que se n’incrementarà el nombre, segons recull Efe. Andrei Vorobyov, governador de la regió de Moscou, ha dit al seu canal de Telegram que diversos drons han estat abatuts quan s’apropaven a la capital russa i l’alcalde de la ciutat, Sergei Sobyanin, ha afirmat que dues persones han demanat assistència mèdica però cap ha resultat ferida greu. Per altra banda, segons l’agència oficial TASS, agents de policia patrullen alguns carrers de la capital russa amb rifles antidrons i fan controls aleatoris d’automòbils per verificar la documentació..

Pel que fa a la capital ucraïnesa, les autoritats han informat que han abatut més de vint drons durant una nova onada d’atacs aeris russos, la dissetena aquest mes i que ha tingut lloc després que la ciutat fos atacada dos cops aquest dilluns. L’administració militar de Kíiv ha dit que, a diferència de la majoria de les incursions anteriors, l’atac ha estat només amb drons Shahed iranians i sense míssils. L’alcalde de la ciutat, Vitali Klitschko, ha alertat mitjançant un missatge a Telegram d’un “atac massiu” i ha instat els ciutadans a no abandonar els refugis. Una persona ha mort i quatre han resultat ferides quan les restes d’un projectil rus destruït han impactat contra un edifici d’apartaments de gran alçada provocant un incendi, segons les autoritats ucraïneses. Dos pisos superiors de l’edifici han estat destruïts i hi podria haver persones sota les runes, han informat funcionaris de l’administració militar de Kíiv a Telegram. “L’atac ha estat massiu, ha vingut des de diferents direccions, en diverses onades”, ha afirmat Serhiy Popko, cap de l’administració militar de Kíiv, a la mateixa aplicació de missatgeria.

Els funcionaris ucraïnesos han dit que la majoria dels drons i míssils disparats diumenge i dilluns han estat abatuts i el president del país, Volodímir Zelenski, va elogiar les defenses antimíssils Patriot subministrades pels EUA en el seu missatge de vídeo nocturn aquest dilluns: “Quan els Patriot en mans dels ucraïnesos assegurin una taxa d’intercepció del 100% de qualsevol míssil rus, el terror serà derrotat”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona