Política

política

ERC exigeix a Junts per fer front comú que no governi ajuntaments i diputacions amb el PSC

Junqueras considera que la proposta de llista unitària és tàctica i es fa contra el president Aragonès

Demana a Junts que reforci el Parlament proposant ja un candidat a presidir-lo

ERC posa a Junts les seves condicions per arribar a un acord programàtic de cara a les eleccions generals del 23-J, que no és pas una llista unitària de la que els republicans recelen totalment. Acompanyat del president del grup parlamentari d’ERC, Josep Maria Jové, i de la portaveu del partit, Marta Vilalta, el president del partit, Oriol Junqueras, ha posat a Junts per Catalunya dues condicions per fer front comú a partir d’ara. De fet, les ha posades també a CUP i Catalunya En Comú per posar-se d’acord en el front unitari que reclama el president Aragonès per plantar cara a un possible futur govern del PP i Vox. Però el contingut de les dues condicions va dirigit específicament a Junts.

Primer de tot, exigeix als de Puigdemont que no facin cap pacte amb el PSC a ajuntaments, consells i diputacions i aquest ja és el primer obstacle a la possibilitat de repetir el  pacte de govern  Junts-PSC a la Diputació de Barcelona o a estendre’l a la de Tarragona. Però també a la possibilitat que el PSC exigeixi ser al govern de Barcelona per investir alcalde Xavier Trias. En segon lloc, demana a Junts respecte a la Generalitat i al president Aragonès i els insta a triar ja un candidat a president del Parlament per substituir Laura Borràs i reforçar la institució. De fet, sense anomenar Junts, Junqueras considera que fins ara no s’ha tractat amb respecte sinó amb retrets constants al govern republicà i al president Aragonès. I, encara més, el president d’ERC no dubta a considerar que la proposta de llista unitària independentista recuperada novament per Junts té un “objectiu purament tàctic” i es fa en contra del president Aragonès.

Si Junts s’avé a aquests condicions Junqueras considera que no hauria de costar gaire arribar a acords programàtics de cara a les eleccions del 23-J en educació, llengua, economia i infraestructures, dret d’autodeterminació i fi de la repressió i de l’exili.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona