Política

El fins ara alcalde d’Alcarràs renunciarà a l’acta de regidor

Jordi Janés, que no veia opcions de repetir en ser superat pel PSC i també ERC, anuncia que deixarà l’Ajuntament el 17 de juny

Rep el suport i l’agraïment dels principals dirigents de Junts

L’alcalde en funcions d’Alcarràs, Jordi Janés (Junts) no només deixarà l’alcaldia sinó que tampoc recollirà l’acta de regidor en l nou ajuntament que es constituirà el proper dia 17 de juny. Tal com ha avançat el diari Segre, Janés farà un pas al costat i deixarà aquell dia la política municipal, després d’haver perdut el 28-M un dels quatre regidors que tenia i vegi impossible reeditar l’acord de l’anterior mandat amb el PSC. Precisament el socialista Manel Ezquerra, que va ocupar llavors els primers vuit mesos l’alcaldia, ha pujat ara a cinc regidors i s’ha proposat d’encapçalar els propers quatre anys un govern en minoria però amb la participació de tots els regidors en la junta de govern. ERC va obtenir quatre representants i la CUP, un.

El lideratge local de Janés passarà al regidor Gerard Companys, i en el seu lloc a l’Ajuntament hi entrarà el quart de la llista, Agustí Camarasa. “És necessari assumir aquesta responsabilitat i fer un pas al costat”, ha justificat l’encara alcalde, que també ha destacat que amb el relleu entrarà “sàvia nova” al grup.

Diversos companys de partit i els principals dirigents de Junts han lamentat el comiat a Twitter, i li han agraït la tasca. “Gràcies per la feina feta per Alcarràs, alcalde Jordi Janés. A JuntsxCat coneixem el teu compromís i quan m’ho vas fer saber vaig entendre i respectar els motius d’aquest gest”, ha dit la presidenta, Laura Borràs. “Tot el nostre reconeixement, gratitud i estima Jordi Janés per la teva intensa dedicació, entrega i compromís aquests anys a l’Ajuntament al servei dels veïns d’Alcarràs. Per la teva manera de ser i de fer, i per la teva activa defensa de la pagesia”, ha piulat així mateix el secretari general, Jordi Turull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
Carib

Dimiteix el primer ministre d'Haití

barcelona