Política

UNIÓ EUROPEA

Brussel·les presenta un pla d’acció per abordar les rutes migratòries

La CE aposta per “reforçar les capacitats” i cooperar encara més amb el Marroc, entre altres països, per evitar l’arribada de migrants a la UE

La Comissió Europea (CE) aposta per “reforçar les capacitats” i cooperar encara més amb el Marroc, Mauritània, el Senegal i Gàmbia per evitar l’arribada de migrants a la UE en un pla d’acció presentat aquest dimarts per abordar les rutes migratòries del Mediterrani Occidental i l’Atlàntic, segons informen l’ACN i Efe. L’executiu comunitari proposa 18 mesures per “reforçar la gestió migratòria” dels estats membre en aquestes rutes i “evitar les sortides il·legals” des d’aquests països. El pla inclou “impulsar la cooperació bilateral” entre Frontex i el Marroc, Mauritània i el Senegal i aposta per potenciar les operacions de retorn de migrants.

Pel que fa a la ruta migratòria del Mediterrani Occidental i l’Atlàntic, Brussel·les planteja “fomentar” mecanismes de protecció a països tercers dels quals surten els migrants i remarca la necessitat de “combatre el tràfic de migrants” i, per fer-ho, la CE posa sobre la taula la necessitat de treballar amb tots els països que formen part d’aquesta ruta migratòria per lluitar contra les “activitats de contraban”.

En aquest full de ruta, l’executiu comunitari fa especial èmfasi en el retorn de migrants i planteja reforçar la cooperació entre els estats membre per agilitzar les expulsions i vincular la reintegració dels retornats a les inversions d’estats membre o empreses europees als països d’origen o trànsit.

“Si ens posem d’acord en un enfocament comú per gestionar la migració de forma humana però restrictiva, tots hi sortirem guanyant perquè podem gestionar junts la migració de forma ordenada. Cap Estat membre ho podrà fer sol”, ha afirmat la comissària europea d’Interior, Ylva Johansson.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona