Política

Salellas confia en les converses amb Junts per ser investit alcalde

Guanyem basa la negociació en 30 propostes que han de ser “el pal de paller” del futur govern

El cap de llista de Guanyem Girona, Lluc Salellas, s’ha mostrat confiat que les converses amb Junts per garantir la seva investidura fructificaran i que es podrà avançar en la concreció de la proposta que s’està esbossant des de Guanyem. En concret, la formació municipalista està treballant en la definició de 30 propostes programàtiques que volen que siguin el pal de paller de l’acció de govern. “Tenim un model de ciutat molt clar i ben treballat que ara volem aterrar en forma d’acció de govern”, assegura Salellas.

Tot i que Guanyem no ha volgut entrar en detalls, assenyalen en una nota de premsa que la proposta va en la línia del projecte de ciutat que han estat explicant: convertir Girona en una ciutat capdavantera en la lluita contra l’emergència climàtica, reduir les desigualtats entre persones i barris amb l’habitatge com a punta de llança i apostar per una transformació urbanística que adapti la ciutat als reptes presents i futurs. Finalment, i en clau de lideratge de l’àrea urbana, Guanyem vol accelerar els terminis per disposar del nou parc hospitalari el més aviat possible.

D’altra banda, la formació també està perfilant com s’organitzarà el futur Ajuntament. Apunten la necessitat d’una “actualització organitzativa” que permeti “treballar de manera més eficient des del primer dia i així oferir un millor servei a la ciutadania”.

Per la seva part, l'alcaldable del PSC a Girona i guanyadora del 28-M, Sílvia Paneque, ha emès un comunicat en què critica que Guanyem no ha tingut "cap voluntat de negociar absolutament res" amb els socialistes i acusa la formació de no prioritzar el model de ciutat. Paneque subratlla que, per més que hi ha "insistit", la negociació amb Guanyem s'ha convertit en una "via permanentment fallida", perquè això també va passar fa quatre anys. Per a l'alcaldable socialista, és Salellas qui ha "escollit deixar aquest camí en via morta" i prioritzar-ne d'altres "que no tenen a veure amb el programa i el projecte de futur de la ciutat". I aquí, precisament, Sílvia Paneque subratlla que per al PSC "el tema nacional" mai ha estat "motiu de controvèrsia" per part seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona