Política

GIRONA

La negociació Guanyem-Junts a Girona exclou ERC

La quarta llista més votada el dia 28 de maig a Girona, ERC, està exclosa de la primera línia de la negociació entre Guanyem i Junts per embastar primer un acord d’investidura i posteriorment un pacte de govern a l’Ajuntament de la ciutat. Els republicans estan al marge del treball a dues bandes entre la segona i la tercera llista en regidors, que treballen per trobar un mínim comú denominador i governar amb 14 edils electes –vuit de Guanyem i sis de Junts.

Guanyem va emetre ahir una nota de premsa per exposar que el seu programa de ciutat inclou 30 propostes. La formació municipalista defensa que Lluc Salellas ha de ser el nou alcalde i confia en l’entesa amb Junts. Les dues formacions tenen constituït el seu comitè negociador i s’han trobat dues vegades. Ara hauran de fer casar els projectes de ciutat i cessions per al bé comú per damunt de divergències del recent mandat com ara la gestió dels pisos turístics o en matèria de seguretat.

L’emergència climàtica, l’habitatge com a eina per reduir desigualtats i la transformació urbanística, amb l’acceleració de la tramitació del nou hospital Josep Trueta i campus de Salut al sud de Girona, són prioritats que posa sobre la taula Guanyem. “Tenim un model de ciutat molt clar i ben treballat”, afirma Salellas.

Guanyem també destaca que l’Ajuntament de Girona requereix una “actualització organitzativa”, cosa que podria implicar una reestructuració en l’àrea de secretaria. La formació independentista i d’esquerres preveu fer una assemblea demà a la tarda per analitzar el curs de les negociacions amb la formació postconvergent.

ERC, en espera

Fonts d’ERC han admès contactes formals amb la resta de partits del ple i confien que aquesta setmana rebran una proposta programàtica de Guanyem. Salellas sempre ha considerat els republicans com a socis més naturals i veuria de bon ull un tripartit amb els republicans, però la negociació en marxa és entre Junts i Guanyem.

D’altra banda, en un comunicat, la cap de llista i portaveu en funcions del PSC, Sílvia Paneque, critica Salellas per la seva nul·la voluntat “negociadora” amb els socialistes. Paneque considera que l’alcaldable de Guanyem “prioritza altres camins que no tenen a veure amb el programa i el projecte de futur a la ciutat”.

El 28 de maig, el PSC, guanyador de les eleccions, va obtenir vuit regidors, igual que Guanyem, amb 656 vots més per als socialistes; Junts en va aconseguir sis; ERC, tres, i el PP i Vox, un cadascun.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona