Política

Un detingut i cops de porra en una protesta antimonàrquica a Girona

Ens enfrontaments entre manifestants i els Mossos d’Esquadra s’han produït davant de les oficines de la Fundació Princesa de Girona

Tensió, cops de porra i un detingut per atemptat a agent de l’autoritat durant una manifestació organitzada per la Coordinadora Antimonàrquica de Girona. L’enfrontament entre manifestants i Mossos d’Esquadra ha tingut lloc davant les oficines de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), a l’encreuament dels carrers Pare Claret i Juli Garreta, segons informa l’ACN.

Els antimonàrquics han intentat desplegar una escala per penjar una pancarta i agents de l’ARRO ho han impedit, fet que ha provocat aquests moments de tensió entre les dues parts. Hi ha hagut empentes i els agents de l'ARRO han fet algun cop de porra per fer retrocedir els manifestants.  Durant aquest estira-i-arronsa, i amb l'escala a mig desplegar, el portaveu de la Coordinadora Antimonàrquica, Quim Tell, ha començat a pujar per arribar fins a la façana, però a mig camí ha caigut de l'escala damunt dels agents. Els Mossos d'Esquadra, que l'han detingut per un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat, sostenen que Tell, que té 58 anys, ha clavat puntades de peu i cops de puny als agents. La manifestació havia sortit de la plaça del Vi per protestar contra els actes de la Setmana del Talent de la FPdGi, que comencen demà a la ciutat i s’allargaran fins al dia 13.

La detenció de Quim Tell ha generat ràpidament múltiples mostres de suport a l’activista a les xarxes socials. Els mateixos manifestants s'han dirigit cap a la comissaria dels Mossos a Vistalegre per exigir que Tell surti en llibertat.

La manifestació d'aquest dimecres s'ha convocat en rebuig als actes que la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) ha programat a Girona per als propers dies. A partir de demà i fins al 13 de juny, s'hi celebrarà una nova edició de la Setmana del Talent, que s'adreça a joves de fins a 30 anys. El programa inclou xerrades i tallers sobre educació, esport, benestar i tecnologia. La Setmana del Talent serà el preludi de l'entrega dels Premis FPdGi, una cerimònia que es farà entre finals de juny i principis de juliol a Catalunya. En les últimes edicions, els guardons s'han entregat a Barcelona. La Coordinadora Antimonàrquica critica que els actes que organitza la Fundació són "un atac directe a la democràcia, a la dignitat i als anhels de llibertat tant de Girona com de tota la nació catalana. Subratlla, a més, que no permetran que s'utilitzi ni la ciutat ni el seu nom "per blanquejar, apuntalar i recolzar una institució neofeixista, opressora i corrupta com és la Casa Reial". Les entitats que en formen part qualifiquen la monarquia com una "institució caciquil, caduca i feudal" i asseguren "que no és res més que la ramificació directa i el llinatge polític" de la dictadura. Per això, veien la manifestació d'avui com un acte "de reafirmació i lluita" en defensa "de la dignitat i l'autoestima".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona