Política

ERC i Bildu s’alien en una candidatura conjunta al Senat

Els republicans tanquen la porta a una candidatura conjunta amb Junts

De compartir grup parlamentari aquesta legislatura a aliar-se per presentar una candidatura conjunta al Senat pel 23-J. ERC i Euskal Herria Bildu han segellat una coalició electoral sota el nom d’Esquerres per la Independència de cara els comicis del 23 de juliol i tanquen la porta a una possible coalició amb Junts.. En un comunicat conjunt segons els dos partits, és “amplificar el treball conjunt i unir forces per a la defensa de Catalunya i Euskal Herria”, i suposa enfortir les relacions entre ERC i Bildu, que ja col·laboraven estratègicament al Congrés i compartien grup parlamentari al Senat.

El termini per a presentar coalicions electorals de cara al 23-J acaba a la nit d’aquest divendres, i ERC ja ha volgut presentar la seva per al Senat. En el text justifiquen la decisió per “els bons resultats del treball comú realitzat fins ara entre les nostres dues organitzacions” que els porta a oferir “un projecte més sòlid i una aliança més forta per continuar i ampliar el treball iniciat”.

En declaracions a l’ACN, el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha justificat l’acord en l’intent d’ERC de “trobar el màxim d’aliats que ajudin en objectiu de defensar Catalunya i els catalans”. “Amb EH Bildu tenim una llarga història de col·laboració i fem una valoració immillorable, per això volem estendre-ho fent una coalició formal per a defensar Catalunya i el País Basc conjuntament, perquè si ho fem plegats ho fem millor”, ha sentenciat.

Tot i no parlar-ne explícitament, en ser preguntat per l’evidència que aquesta coalició amb Bildu fa impossible que se’n gestin altres amb Junts i la CUP per a la llista del Senat, Junqueras ha volgut remarcar la voluntat d’ERC de tenir altre tipus d’acords i pactes amb aquests partits catalans. “La nostra voluntat d’entendre’ns amb les forces independentistes es manté absolutament vigent. Volem prioritzar els acords independentistes en l’àmbit municipal i supramunicipal, i estem a favor de fer un acord programàtic de les forces independentistes de cara al 23-J; mantenim aquesta oferta”, ha explicat.

Per la seva banda, el coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha explicat en la nota de premsa que durant aquest temps els dos partits “han estat un mur de contenció de les dretes i dels seus plantejaments d’involució i recentralització, les forces útils i determinants per propiciar fites socials que, tot i no tenir la profunditat i abast desitjades, han aconseguit millorar la vida de la majoria social i treballadora”. “Estem segures que tornarem a ser aquestes forces útils. Aquest ha estat i és el nostre compromís i responsabilitat: produir els avenços i frenar els retrocessos. Ara més que mai”, ha reblat Otegi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona