Política

Serret reivindica el català a França en projectes conjunts

La consellera d’Acció Exterior trasllada al ministeri de Cultura francès la preocupació del govern per la prohibició de la llengua als plens de la Catalunya Nord

La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha ha reivindicat l’ús del català en diferents àmbits i en línies de treball conjuntes en la reunió amb el delegat general per a la llengua francesa i les llengües de França, Paul de Sinety, una trobada al ministeri de Cultura francès a París. En una atenció als mitjans Serret ha subratllat la necessitat “d’elevar la presència i la consideració del català” i de “poder trobar maneres de fer projectes conjunts per fer valdre les dues llengües”. També ha revelat que a la reunió han compartit la voluntat de “poder trobar maneres de fer projectes conjunts per fer valdre les dues llengües, i tenim reptes compartits com la presència als espais digitals, en el desenvolupament de la intel·ligència artificial, o en àmbits acadèmics i científics”

Per altra banda, la consellera ha traslladat la preocupació de l’executiu català per la situació del català a la Catalunya Nord, després que la justícia francesa prohibís l’ús de la llengua als plens dels ajuntaments de la regió. La consellera d’Acció Exterior s’ha posat a disposició de l’executiu francès per treballar conjuntament en la defensa del català i de la riquesa cultural i lingüística a banda i banda dels Pirineus. La consellera Serret també ha subratllat la importància de la cooperació transfronterera, en el marc de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, que actualment presideix Catalunya. El department d’Acció Exterior ha instat l’Elisi a actuar per protegir una llengua que és “pròpia del seu territori” i que “està minoritzada”. Arran de la decisió judicial, tant Serret com la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, han enviat una carta a les autoritats franceses per denunciar la situació del català a França.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona