Política

Illa diu que el 23-J està en joc la “construcció de la veritat i el respecte”

Juntament amb la candidata per Barcelona, Meritxell Batet, demanen una mobilització “sense precedents” del PSC

El secretari general del PSC, Salvador Illa, ha assegurat que a les eleccions del 23 de juliol Espanya i Catalunya s’hi juguen “la construcció de la política, la construcció de la veritat i el respecte”, a més d’altres aspectes com “l’avenç social, la convivència i la capacitat d’influència en l’àmbit internacional”.

Ho ha manifestat durant el Consell Nacional extraordinari en el que s’aprovaran els candidats Montse Mínguez i Marc Lamuà, q ue repetiran com a caps de llista del PSC a Lleida i Girona pel 23-J, i la de Valle Mellado, que encapçalarà la llista per la circumscripció de Tarragona. Per la de Barcelona Meritxell Batet serà la candidata, seguida del ministre de Cultura, Miquel Iceta, la ministra de Transports, Raquel Sánchez, i el diputat José Zaragoza.

Illa ha enumerat cinc raons per assumir “el repte no tant de vèncer a la dreta com convèncer als espanyols que la millor opció és un govern socialista”. Ha començat per l’econòmica, apel·lant seguir amb el ritme de creixement de “gairebé el doble que Itàlia, gairebé el triple que França i més del doble del conjunt de l’eurozona”, seguint pel de la justícia social posant en valor, enter altres, l’ingrés mínim vital o rècords d’afiliació a la Seguretat Social en el que “cada dia de govern de Pedro Sánchez es creen 1.000 afiliats”. La tercera, precisament, ha sigut per lloar la tasca de govern, ja que “és difícil trobar en tot el període democràtic un govern amb millor fulla de serveis en qualsevol tema”; mentre que la quarta raó ha sigut per destacar el paper de l’Estat espanyol en la construcció europea. El darrer, segons Illa, és el de continuar la política territorial de la “cogovernança” que no és “la de l’imposo i dic i faci’s aviat”, sinó la que “deixa respirar i expressar a la pluralitat dels seus territoris”.

Illa ha defensat que els socialistes són els de la política “del servei públic” en cotraposició als que la instrumentalitzen “per ocupar” el poder “al preu que sigui”, posant d’exemple les eleccions del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) o “les polítiques estèrils” de Ciutadans que “per això han renunciat a presentar-se”, ha reblat.

Batet, de la seva banda, ha assegurat que a les eleccions “hem de sortir a guanyar” i ha demanat multiplicar el compromís dels socialistes per “tancar les portes al retrocés, la manipulació i la falta de respecte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols