Política

BALCANS OCCIDENTALS

Kosova prohibeix l’entrada de vehicles amb matrícula sèrbia

L’executiu pren aquesta mesura després que Belgrad aturés dimecres tres policies kosovars, un fet que Pristina qualifica de “segrest”

El govern de Kosova ha prohibit aquest dijous l’entrada de vehicles amb matrícula de Sèrbia al seu territori després que Belgrad aturés dimecres tres policies kosovars, un fet que Pristina qualifica de “segrest”. El ministre de l’Interior kosovar, Perparim Keyeziu, ha indicat, segons informa Efe, que la mesura es pren “per motius de seguretat” i el portaveu de l’executiu kosovar, Perparim Keyeziu, ha declarat a Radio Free Europe que estarà en vigor “mentre se segueix l’anàlisi de la situació per part de les institucions de seguretat”. Tot i així, els mitjans locals informen que els cotxes particulars continuen circulant, tot i que amb controls reforçats.

Les autoritats sèrbies van informar dimecres de la detenció al seu territori de tres policies especials de Kosova, arrestos que Pristina titlla de “segrestos” i assegura que els agents van ser capturats en terra kosovar. La detenció es va produir en un moment de gran tensió entre Kosova i Sèrbia pel rebuig dels serbokosovars a acceptar alcaldes albanokosovars als quatre municipis del nord on es concentra la minoria sèrbia de Kosova, majoritària en altres regions.

Els aldarulls més importants, que van causar 80 ferits —entre els quals hi havia 30 soldats de l’OTAN—, es van produir el 29 de maig entre els manifestants serbis i soldats de la missió de l’OTAN a Kosova (KFOR), desplegats a la zona per impedir contactes entre els serbis i la policia kosovar. La UE, que intervé en el diàleg de normalització entre Sèrbia i Kosovo, i els EUA han demanat a Pristina rebaixar la tensió per organitzar noves eleccions municipals al nord, i a Belgrad assegurar la participació dels serbis en els comicis.

Kosova va autoproclamar la seva independència el 2008, que Belgrad segueix sense reconèixer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries