Política

Ripoll

ERC diu que mai no hi va haver pacte

La portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Ripoll, Chantal Pérez, va negar amb contundència ahir que divendres passat, poques hores abans de la sessió constitutiva de l’endemà, haguessin arribat a un acord amb Junts per tirar endavant un pacte de govern amb el PSC i amb Alternativa per Ripoll-CUP que preveia repartir-se l’alcaldia. Pérez desmentia així la seva homòleg de Junts, Manoli Vega. En el marc d’una roda de premsa conjunta amb el portaveu socialista, Enric Pérez, i el de la CUP, Dani Vilaseca, Chantal Pérez va voler deixar clar que no hi va haver un acord com a tal, sinó una proposta, i que ERC va deixar clar que n’havien de parlar amb les bases locals del partit i amb els altres dos partits d’esquerres. El veto imposat per Junts al representant del partit assembleari va ser clau a l’hora d’oposar-s’hi, tot i que les converses es van mantenir fins a l’últim moment, en què Vega va presentar la seva candidatura i va demanar el suport al tripartit per negociar l’alcaldia ja amb l’Ajuntament constituït.

Ahir, Chantal Pérez va instar Junts a reprendre les converses i a sumar-se a un acord del tripartit amb l’alcaldia per a ERC i negociar un suport des de fora del govern per part dels postconvergents, incorporant a l’acord les seves propostes programàtiques. “Insto a donar suport a una alternativa a Aliança Catalana, l’única que suma una majoria”, va indicar.

Dani Vilaseca va demanar que es deixin de banda els personalismes i els vetos, i Enric Pérez va afegir-hi que intentaran incloure a l’acord l’únic regidor de Som-hi Ripoll, i va reclamar abandonar la política de canvi de guió diari que ha dut al fracàs qualsevol intent de bastir una majoria alternativa a Aliança.

Interpel·lats sobre el primer contacte amb la nova alcaldessa, Sílvia Orriols, van coincidir a afirmar que respectaran les relacions institucionals i van dir que no farien cap cordó sanitari al govern d’extrema dreta, sinó que rebatran amb idees, dades i arguments les coses amb les quals no estiguin d’acord i donaran suport a les iniciatives que beneficiïn els ripollesos.

Vilaseca va recordar que es mantenen els cinc eixos essencials de l’acord tripartit i va afirmar que havien de ser capaços de donar resposta a les inquietuds dels 1.400 votants d’Aliança.

L’alcaldessa va dir, en declaracions a l’ACN, que havia contactat per correu electrònic amb tots els partits, i va assegurar que no farà “cap cordó sanitari a ningú”. Al matí es va reunir amb Manoli Vega, que va recordar a l’alcaldessa que ha de governar “per a tots els ripollesos” i no només per als qui l’han votat. Una de les primeres accions del nou govern ha estat organitzar una revetlla popular de Sant Joan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona