Política

Junts i ERC fan les paus a Sant Cugat amb un pacte de majoria absoluta

L’alcalde Josep Maria Vallès i el republicà Bernat Picornell asseguren que no han fet l’acord pensant “més enllà de la ciutat”

Després d’un mandat de tibantors arran del ple d’investidura del 2019 en el que ERC va assolir l’alcaldia de Sant Cugat del Vallès amb el suport del PSC i la CUP, tot i que Junts va ser la força més votada, les dues formacions independentista han deixat al marge les seves diferències i han segellat aquest matí l’acord per governar plegats i assegurar-se la majoria absoluta sumant els 9 regidors de Junts i els 4 d’ERC.

L’alcalde, Josep Maria Vallès (Junts), ha assegurat que l’entesa respon als interessos merament locals: “Pot tenir transcendència però no hem fet el pacte pensant més enllà”, ha detallat en la presentació de l’acord. Vallès té clar que després dels resultats electorals “cal més diàleg i entesa” i per aquest motiu ha explicat que governarem dialogant i buscant el màxim consens possible” de la resta de forces polítiques. Junts va mantenir els nou regidors en els últims comicis, mentre que ERC va perdre gairebé la meitat dels vots i va passar de 6 a 4 regidors, un resultats que va portar a l’anterior alcaldessa i cap de llista, Mireia Ingla, a renunciar a l’acta de regidora i deixar el consistori.

La militància de ls dues formacions va avalar dilluns l’acord i avui el portaveu dels republicans, Bernat Picornell, ha destacat que els resultats que es van donar a les municipals “requerien d’acords i consensos”, afegint que “fem aquest pas perquè la ciutat tingui un govern fort que afronti amb garanties i solvència uns moments complicats, marcats per la situació econòmica i l’auge de l’extrema dreta”.

L’executiu tindrà quatre tinències d’alcaldia, una de les quals, la de Relacions Institucionals, bon Govern i Ciutat Digital, recaurà en l’exvicepresident del govern català Jordi Puigneró. La d’Economia, coneixement i Organització recaurà en Carles Brugarolas, (Junts): el republicà Bernat Picornell portyarà la Drets, dinamització de ciutat, comerç i seguretat, i Cristina Paraira, de Junts, la de Gestió Urbana, Mobilitat i Canvi Climàtic. També s’ha creat un comissionat per a persones amb discapacitat.

Durant la primera quinzena de juliol se celebrarà un ple extraordinari per donar compte de la composició del nou executiu local, i posteriorment es treballarà per aprovar un nou pla de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa, els lemes de campanya...

Barcelona