Política

política

Aina Vidal acusa PSC i ERC de “negacionisme emmascarat”

Reclama una victòria de l’ecosocialisme, però creu que demanar unificar vot en el PSOE és “cridar a perdre”

Albiach recorda a la dreta espanyolista que “el català i el valencià són el mateix”

La candidata de Sumar-En Comú Podem a les eleccions espanyoles Aina Vidal ha assegurat aquest migdia que als comicis del 23 de juliol s’hi vota convertir Catalunya “en una potència verda o en una sauna”. Ho ha dit en un acte de campanya al Prat de Llobregat (Baix Llobregat) cobert per l’ACN, on ha carregat contra el PSC i ERC pel seu “negacionisme emmascarat” sobre la crisi climàtica, ja que els ha retret que alertin contra l’escalfament del planeta a la vegada que impulsen grans infraestructures com el perllongament de la B-40 al Vallès Occidental o l’aeroport del Prat: “Promouen macroprojectes que saben perfectament que no ens podem permetre”. Davant d’això, ha fet una crida a fer que Catalunya sigui “pionera en el desplegament de les renovables”.

Vidal ha subratllat que el canvi climàtic “és una realitat per molt que molesti alguns” i que calen “polítiques públiques” per fer-hi front. Alhora, ha avisat que les onades de calor seran més freqüents i que la crisi climàtica “mata”, per la qual cosa calen “ciutats amables, respirables i que els treballadors treballin en condicions acceptables”. És per això que ha celebrat que hi hagi veïns que s’hagin “aixecat contra l’ampliació de l’aeroport del Prat” i la llacuna de la Ricarda i que ha demanat una gran victòria de l’ecosocialisme a les urnes per enviar el negacionisme que veu als líders del PP, Alberto Núñez Feijóo, i de Vox, Santiago Abascal, “a la paperera de la història”.

Des del Cèntric Espai Cultural, que ha aplegat més de 200 persones, ha alertat també que els comicis del 23-J “van de coalicions” i que, per tant, cridar a la concentració del vot d’esquerres al voltant del PSOE “és cridar a perdre” davant del PP i Vox. “Jo desitjo tota la sort no només al PSOE, sinó a totes les esquerres d’aquest país. Tant de bo siguin conscients que va de guanyar, no de quatre diputats”, ha dit, i ha afegit que “l’odi es combat amb solidaritat, avançant junts, amb amor, amb polítiques públiques i anant a votar”.

Han acompanyat Vidal la líder dels comuns al Parlament, Jèssica Albiach; l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler; la secretària d’Estat per a l’Agenda 2030 i secretària d’Organització de Podem, Lilith Vestrynge, que és la número quatre per Barcelona, i la número sis, Candela López, exalcaldessa de Castelldefels (Baix Llobregat). Per a Albiach, “defensar Catalunya no és fer que el Departament d’Acció Climàtica sigui el d’inacció climàtica” i ha recriminat també al govern que accepti la B-40 o l’ampliació del Prat i alhora declari l’emergència climàtica.

També s’ha referit als “atacs al català” al País Valencià i a les Balears, on governa el PP amb coalició o amb el suport de Vox. Ha recordat que “el català i el valencià són el mateix” i ha advertit que la retirada de revistes en aquesta llengua, del currículum escolar o dels requisits per a la funció pública són “un atac a la llibertat de pensament i d’expressió”. “La llibertat no és anar a fer canyes: és parlar en la llengua que et vingui de gust, estimar qui et doni la gana, arribar a final de mes i tenir un sostre”, ha reivindicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries