Política

El Valents de Parera i Valls anuncia la dissolució

L’últim intent polític de l’espanyolisme, que va assolir només tres regidors en les municipals, anuncia la suspensió de pagaments i un “punt i a part”

Admet que els resultats “no van ser suficients”

Valents ha presentat un concurs de creditors després de buscar opcions per fer “possible i viable” el partit, segons ha expressat en una carta la seva presidenta, Eva Parera. Aquest pas implica, a la pràctica, la desaparició de la formació i de la seva estructura orgànica. Tot i això, els tres únics regidors assolits als municipis de Creixell (Tarragonès), Castellet i la Gornal (Alt Penedès) i Montgat (Maresme) podran seguir utilitzant el nom de la formació durant aquest mandat. Parera, exintegrant d’UDC, el 2019 es va presentar amb Manuel Valls a Barcelona amb un discurs netament espanyolista i va evitar amb el seu vot a última hora a Ada Colau l’alcaldia d’Ernest Maragall. L’exregidora ha demanat ara “disculpes” a la militància i ha admès que els resultats obtinguts en les eleccions del 28-M “no van ser suficients”. En aquest sentit, ha dit que van haver d’afrontar-les “de manera massa prematura” i competint amb formacions “molt consolidades”.

La presidenta de Valents ha recordat que la formació va néixer formalment ara fa un any i mig i que, en aquest període, havien aconseguit formar 71 candidatures a les passades eleccions municipals, a partir de les quals van obtenir 32.408 vots, tot i que tan sols tres regidors. A la carta ha dit que tot plegat s’ha de veure com “un punt i a part”, ja que, ha afirmat, creu que l’espai polític que representa continua sent necessari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona