Política

societat

Simó: “La incidència de les sentències del TSJC serà zero”

La consellera d’Educació, Anna Simó, va assegurar ahir en una entrevista a RAC1 que, més enllà dels tres centres sobre els quals s’ha pronunciat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que hauran de fer com a mínim una assignatura troncal més en castellà, les sentències que es van fer públiques dimarts tindran una “incidència zero” en el sistema educatiu català i l’actual model d’immersió lingüística. El tribunal ha donat la raó als pares que volien més hores de castellà a les classes dels seus fills perquè considera que la immersió lingüística només es podria aplicar si hi hagués l’opció de dos règims lingüístics però no en un sistema únic com el català. Simó ha recordat, però, que les sentències només fan referència a les classes analitzades i que el mateix tribunal deixa clar que ha tractat la situació jurídica individual d’aquests alumnes, no pot anul·lar el projecte lingüístic de l’escola –com demanaven les famílies– i les seves decisions no afecten la resta de centres.

Tot i això, el govern presentarà un recurs de cassació “de manera immediata” davant del Suprem per “posar en relleu tot el marc legislatiu i la feina pedagògica feta pel Departament d’Educació i les escoles”. Com ja va fer dimarts la consellera, en l’entrevista va tornar a carregar contra el tribunal perquè diu que “intenta suplantar funcions de l’executiu i el legislatiu” i que a més ho fa en plena campanya electoral. “El TSJC no té capacitat per modificar el model lingüístic de Catalunya, el que pot fer és opinar, que és el que fa”, va minimitzar la nova responsable d’Educació –va substituir Josep Gonzàlez-Cambray a començaments del mes de juny–, per concloure que “el Tribunal Constitucional consagra la immersió lingüística i la normativa europea també”.

En les sentències fetes públiques dimarts, el TSJC diu que la presència del castellà és “insuficient” als centres escolars afectats. També sosté que la Llei 8/22 i el decret llei aprovats l’any passat que establien el català com a llengua vehicular i el castellà com a llengua curricular són inconstitucionals, però només es planteja l’aplicació de la sentència en els casos concrets dels alumnes que ho han reclamat.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/2314422-simo-la-incidencia-de-les-sentencies-del-tsjc-sera-zero.html

2314422



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA