Política

El govern pagarà els estudis universitaris a totes les víctimes de violència masclista

Fins ara només ho feien en els casos produïts en l’àmbit de la parella i ara amplien els supòsits en tots els casos de violències sexuals, matrimonis forçats, mutilació genital femenina o tràfic de dones

El govern garantirà a partir del curs vinent la gratuïtat dels estudis universitaris a totes les víctimes de violència masclista, també les que ho són fora de l’àmbit de la parella. Des del 2008 ja ho garantia a les víctimes que patien violència dins de la parella i ara amplia els supòsits. Segons han anunciat el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, i la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, els graus i màsters oficials seran gratuïts també per a víctimes de violències sexuals, matrimonis forçats, mutilació genital femenina o tràfic de dones.

Es podran acollir a la mesura l’estudiantat de les set universitats públiques de Catalunya i la UOC que sigui víctima d’alguna d’aquestes situacions i pugui acreditar-ho mitjançant un procediment específic. Les víctimes de violències masclistes en l’àmbit de la parella ja tenien gratuïtat de matrícules des de fa 15 anys, però quedaven fora els altres supòsits, el que suposava “un greuge comparatiu”, ha explicat Verge.

L’acord del Govern es publicarà ara al Diaria Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i es podrà demanar l’ajut a partir de l’1 d’agost i fins a finals al 31 d’octubre. La mesura entrarà en vigor a partir d’aquest curs 2023-24 i implica a les set universitats públiques de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en graus i màsters.

El mecanisme per accedir a les sol·licituds “serà primer demanar un certificat als serveis d’informació i atenció a les dones (SIAD), o als serveis d’intervenció especialitzada en violència masclista (SIE) i presentar després aquesta credencial a les universitats”, ha explicat Nadal.

L’executiu també ha recordat que ja s’ha obert oficialment la convocatòria ordinària de subvencions per a projectes en els àmbits de la igualtat i els feminismes per als exercicis 2023 i 2024 amb un pressupost total de 23,2 milions d’euros.

La presentació de les iniciatives de les set línies diferents de subvenció podrà realitzar-se del 28 d’agost al 15 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez avança a les 11 la compareixença per anunciar si continua al capdavant del govern o no

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona
infraestructures

Pistes independents: la clau

Barcelona