Política

cambodja

El primer ministre de Cambodja cedeix el poder al seu fill primogènit

La renúncia d’Hun Sen, en el poder des de 1985, arriba després que el partit liderat pel veterà polític s’hagués proclamat vencedor de les eleccions celebrades diumenge al país

El primer ministre de Cambodja, Hun Sen, en el poder des de 1985, ha anunciat aquest dimecres la seva renúncia al càrrec, per cedir-lo al seu primogènit, Hun Manet.

La decisió, anunciada aquest dimecres pel mateix Hun Sen en un discurs televisat a la nació, arriba després que el governant Partit Popular de Cambodja (CPP), liderat pel veterà mandatari, de 70 anys, s’hagués declarat vencedor de les eleccions generals celebrades diumenge al país.

Hun Sen, el dirigent d’Àsia que més temps fa que està en el poder, va avançar en el seu missatge que hi ha previst que deixi el càrrec el pròxim 22 d’agost, dia en el qual es formarà el nou govern liderat pel seu primogènit, de 45 anys.

Hun Manet, un general de quatre estrelles de l’exèrcit de Cambodja format a l’acadèmia militar nord-americana de West Point, s’ha creat recentment una imatge pública d’Estat vinculada al llegat del seu pare i va liderar la llista electoral del CPP a la capital cambodjana. “Mantindré la meva presidència del partit governant i continuaré sent membre del Parlament”, ha assenyalat Hun Sen en el seu discurs, durant el qual també ha avançat la seva atenció de presentar-se a les eleccions al Senat de l’any que ve i, de ser elegit, presidir la Cambra Alta.

En la votació de diumenge, el CPP va sumar el 82,3% de tots els vots i va obtenir 120 dels 125 escons de l’Assemblea Nacional, mentre que els cinc restants els ocuparà el partit monàrquic Funcinpec, liderat pel príncep Norodom Chakravuth.

Aquests comicis, que van registrar una gran xifra de vots nuls per protestar contra Hun Sen, van ser qualificats de “ni lliures ni transparents” per diverses ONG davant l’absència d’una oposició representativa a causa de la suspensió el maig passat de la plataforma Candlelight Party i l’assetjament a dissidents, entre altres motius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Sánchez es manté com a president del govern

barcelona
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona