Política

Meritxell Batet també renuncia com a diputada al Congrés

La cap de llista del PSC el 23-J deixa la cambra baixa després d’haver-la presidit i de gairebé 20 anys sent diputada

La cap de llista del PSC a les eleccions del 23-J, Meritxell Batet, ha renunciat aquest dimecres a l’acta de diputada al Congrés, segons ha pogut saber l’ACN. Així doncs, Batet no exercirà com a diputada socialista aquesta legislatura després que l’anterior fos la presidenta de la cambra baixa i també renunciés a repetir en el càrrec a principis d’agost. La socialista deixa el Congrés després de gairebé 20 anys sent diputada.  Batet ha explicat la decisió en un missatge a les xarxes socials, en què diu que ha valorat que “és el millor moment per deixar la política activa”.  El líder del PSC, Salvador Illa, li ha agraït  en una piulada el seu "compromís, rigor i tarannà generós i dialogant", afegint que  "sempre seràs un actiu per al socialisme".

Batet va arribar a la cambra baixa el 2004 formant part de la llista del PSC encapçalada per José Montilla i, des de 2016 ha estat la cap de llista dels socialistes catalans en quatre ocasions consecutives.

Batet renuncia després d’haver aconseguit que el PSC recuperés la primera posició a Catalunya en les eleccions generals després de 15 anys. Els socialistes catalans van obtenir 19 diputats al Congrés, set més respecte del 2019 i van guanyar a les quatre circumscripcions per primera vegada des del 2004.

Amb la renúncia de Batet, correrà la llista per Barcelona i previsiblement entrarà a la cambra baixa el número 20, Angel Ayala. A la candidatura del PSC per Barcelona després de Batet, com a número dos es va situar al president del partit i ministre de Cultura en funcions, Miquel Iceta, i la ministra de Transports en funcions, Raquel Sánchez, va ser número tres.

Batet va ser la presidenta del Congrés des del 21 de maig de 2019 fins a la constitució de les noves Corts aquest 17 d’agost. La socialista va ser elegida després de les eleccions del 28 d’abril de 2019 i va ser reelegida després de la repetició electoral del 10 de novembre. La catalana ha deixat pas a la socialista balear i expresidenta de la comunitat, Francina Armengol, al capdavant de la institució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Sánchez dona un ultimàtum al PP per renovar el GGPJ abans del 30 de juny

barcelona
Política

Policies de l’1-O demanen l’amnistia al·legant que no hi va haver tortures ni tracte degradant

barcelona
política

Junqueras, partidari que ERC busqui un “bon acord” per fer Illa president

barcelona
Política

ERC sotmetrà a les bases un preacord amb el PSC per entrar al govern de Barcelona

Barcelona

L’entrada en vigor de l’amnistia desferma les hostilitats judicials i Vox ataca Felip VI

madrid

Tot canviarà al Regne Unit

Londres
Lluís Guinó
Alcalde de Besalú (Junts)

“Amb l’amnistia, podré fer política sense desavantatge”

Besalú
POLÍTICA

Sílvia Paneque: “Em vaig sentir honorada i no sento frustració”

GIRONA
guerra a gaza

Resposta positiva de Hamàs i la Gihad Islàmica a la proposta per a l’alto el foc

barcelona