Política

Santa Maria del Mar acull l'adéu a Lluís Maria Xirinacs

Més de 2.000 persones han assistit a la basílica de Santa Maria del Mar al funeral que s'ha celebrat per l'exsenador, escriptor i sacerdot Lluís Maria Xirinacs, que va ser trobat mort dissabte passat en una zona boscosa d'Ogassa, al Ripollès.

Un cop ha acabat la cerimònia religiosa, a quarts de dotze, se li ha fet un homenatge popular al Fossar de les Moreres, on hi han assistit centenars de persones.

Personatge emblemàtic
L'exsenador, de 75 anys, va ser un personatge emblemàtic els darrers anys de la dictadura i els primers de la Transició, fins que el nou model polític democràtic es va consolidar.

Xirinacs va aprofundir a partir d'aleshores en la filosofia i en la recerca de models democràtics, reclòs en intenses hores d'estudi. Mentre desapareixia el seu referent com a polític, en amplis sectors de la població se'l recordava pel seu elevat to ètic durant la resistència a la dictadura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.