Política

itàlia

Itàlia crearà més centres de repatriació d’immigrants i ampliarà el temps de retenció

El país actualment té una desena d’instal·lacions i es pretén obrir una almenys en cadascuna de les vint-i-una regions italianes

El govern italià aprovarà aquest dilluns l’obertura de nous centres de repatriació d’immigrants irregulars (CPR) i l’ampliació del temps que podran ser retinguts en ells fins als 18 mesos, en plena crisi per l’arribada a l’illa de Lampedusa de més de 10.000 persones en tot just tres dies.

El Consell de Ministres de la ultradretana Giorgia Meloni es troba reunit per a aprovar un decret llei que encarrega al ministeri de Defensa la construcció “al més aviat possible” dels denominats CPR, centres on els immigrants irregulars esperen la seva expulsió, han avançat a Efe fonts governamentals.

Al país hi ha una desena d’aquestes instal·lacions repartida entre Torí (nord), Roma (centre), Bari o Bríndisi (sud), però la intenció és obrir un almenys en cadascuna de les vint-i-una regions italianes.

Els nous CPR estaran en localitats de “baixa densitat de població que puguin ser fàcilment delimitades i vigilades”, segons ha demanat la mateixa Meloni.

D’altra banda, s’augmentarà fins als 18 mesos el temps en el qual els immigrants irregulars podran ser retinguts abans de la seva expulsió, el termini màxim permès per la Unió Europea (UE).

“Disposarem de tot el temps necessari no sols per a fer les indagacions degudes, sinó també per a procedir amb la repatriació dels qui no tenen dret a la protecció internacional”, ha avançat Meloni a l’inici del Consell de Ministres.

En el cas dels sol·licitants d’asil la legislació no canvia i podran romandre fins a 12 mesos.

D’altra banda, el govern italià té previst aprovar noves mesures la setmana que ve sobre els immigrants menors no acompanyats.

L’Executiu tracta així de gestionar la nova onada migratòria en la seva frontera sud, especialment en la petita illa de Lampedusa, l’enclavament italià més meridional, enfront de les costes africanes.

Amb les xifres en constant evolució, des de principi d’any han arribat a les costes italianes 129.869 immigrants, gairebé el doble que en el mateix període del 2022 (68.195) i el triple que en 2021 (43.265), segons dades actualitzades pel Ministeri de l’Interior.

Meloni va acudir a Lampedusa aquest diumenge amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i aquesta va anunciar un pla d’acció europeu per a contenir la immigració, encara que la visita va ser titllada de “passarel·la” per opositors i pels mateixos illencs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona