Política

Llarena demana a Puigdemont i Comín si han recorregut la pèrdua d’immunitat parlamentària

Els hi dona deu dies també perquè comuniquin si han demanat mesures cautelars

El recurs a la sentència del TGUE es va presentar divendres a última hora

El magistrat instructor de la causa del procés, Pablo Llarena, ha dictat una providència en la què dona un termini de 10 dies als eurodiputats Carles Puigdemont i Antoni Comín perquè justifiquin si han recorregut davant del Tribunal de Justícia la sentència del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que en va desestimar els recursos contra la decisió del Parlament Europeu de concedir el suplicatori contra tots dos.

El jutge els sol·licita també que li comuniquin si han demanat al TJUE que suspengui aquests suplicatoris mentre resol els seus recursos.

El magistrat Pablo Llarena pren aquesta decisió una vegada vençut el termini per interposar el recurs contra la sentència dictada el 5 de juliol passat pel TGUE, que va ratificar la decisió del Parlament Europeu de concedir el suplicatori contra tots dos.

El 27 de juliol passat Llarena va acordar tenir per presentades les peticions de la Fiscalia i de l’acusació exercida per Vox perquè es reactivessin les euroordres i ordres internacionals de detenció de Puigdemont i Comin arran de la sentència del TGUE.

Tot i això va establir que resoldria sobre aquestes quan el TJUE es pronunciés sobre eventuals mesures cautelars que tots dos processats poguessin presentar. El TJUE ja va confirmar aquest dilluns que ha rebut el recurs de tots dos contra la sentència del TGUE.

Tots dos van presentar el recurs divendres a última hora esgotant el termini de dos mesos i deu dies a què tenien dret des del 5 de juliol passat però no havien sol·licitat de moment mesures cautelars per intentar recuperar la protecció parlamentària mentre el TJUE resol els seus recursos.

Segons fonts de la defensa no ho van poder fer divendres per un tema procedimental però sí que tenen intenció de sol·licitar les mesures cautelars ja que Puigdemont i Comín, processats per delictes de malversació agreujada i desobediència, s’arrisquen que el Tribunal Suprem espanyol dicti l’euroordre contra ells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona