Política

ERC dona per feta l’amnistia i avisa que vol el referèndum

La portaveu, Raquel Sans, ha assegurat que “entrem a la fase resolutiva del conflicte” i que posen “el comptador a zero”

La portaveu d’ERC, Raquel Sans, dona per descomptada l’amnistia en les negociacions amb el PSOE i Sumar si Pedro Sánchez vol repetir a la presidència del govern espanyol un cop demà el popular Alberto Núñez Feijóo constati que no té els suports suficients. La republicana ha assegurat que “ara entrem a la fase resolutiva del conflicte” i en aquest sentit ha recordat als socialistes que “posem el comptador a zero i comencem a caminar cap al referèndum”.

Sans ha explicat que entre els partits “corren documents” i que es comença a entrar ja en la “fase més tècnica de l’amnistia”, recordant que al seu parer ja formava part de l’acord per constituir la mesa del congrés. D’altra banda, també ha demanat a Sánchez, que “faci el favor d’espavilar” si vol ser investit i ha advertit que els republicans no acceptaran “propostes d’última hora”, després d’emplaçar-lo a no enriure’s ni menystenir la probable investidura fallida de Feijóo perquè “ell tampoc té els vots assegurats”.

Després que Jaume Asens hagi avisat que posar ara l’autodeterminació sobre la taula “dificulta” un acord, Sans ha replicat que “si vol descafeïnar les negociacions, és la seva responsabilitat”.

Discurs d’Aragonès

La portaveu també ha donat alguna de les claus del discurs que farà demà el president Pere Aragonès durant el debat de política general Ha assegurat que abordarà qüestions com la defensa i impuls de l’ús de la llengua catalana; propostes per revertir el dèficit fiscal o per enfortir els serveis socials. I ha especificat que els republicans proposen “crear un programa específic d’atenció a les víctimes d’abusos infantils en l’edat adulta”

L’amnistia també estarà present al debat de política general d’aquesta setmana al Parlament, tot i que els republicans no concreten com. Estan en converses amb altres grups per si s’acaba tirant endavant una proposta de resolució conjunta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona