Política

Feliu (ANC): “No volem que ens perdonin. A Madrid li poden dir amnistia, aquí li diem independència”

Comencen els actes de commemoració de l’1-O amb els primers parlaments de represaliats com Nacho Pallàs i Marcel Vivet a l’acte de l’ANC i la manifestació cap a la plaça Sant Jaume

Els CDR comencen a arribar d’indrets com Badalona, Montcada i Reixac i Sant Feliu de Llobregat a l’antiga presó Model

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Dolors Feliu, ha assegurat en l’acte que s’ha fet aquest matí a la Plaça Urquinaona que “nosaltres no volem que ens perdonin. A Madrid li poden dir amnistia, aquí li diem independència” i, a més ha afegit que “si ens donen l’amnistia serem allà on ens volen; un poble perdonat i quiet i callat”. També ha instat a declarar la independència al Parlament el mateix dia que el Congrés aprovi l’amnistia. “Si no s’atreveixen, eleccions”, ha etzibat.

Durant l’acte també han col·locat fotografies de Felip VI, Pedro Sánchez, Mariano Rajoy i el jutge Manuel Marchena en un contenidor cremat, i ha n parlat alguns dels represaliats, com ara Marcel Vivet o Nacho Pallàs. Després han anat en manifestació pels carrers de Barcelona per reclamar la recuperació de l’esperit d’Urquinaona i finalitzar-la a la Plaça Sant Jaume en la que s’hi escolten crits d“Independència o Eleccions”, “fora les forces d’ocupació” i “1-O; ni oblit ni perdó”. A l’alçada de la comissaria de la Via Laietana han llençat petites urnes.

L’altre acte organitzat aquest matí es fa l’antiga presó Model de Barcelona es durà a terme una jornada antirepressiva per donar suport als represaliats en l’Operació Judes, que va tenir lloc el 2019 contra membres dels CDR acusats de terrorisme. Mica en mica han anat arribant tots els membres convocats pels CDR i altres organitzacions independentistes des de primera hora del matí amb marxes a peu des de diversos punts de l’àrea metropolitana, com Badalona, Montcada i Reixac i Sant Feliu de Llobregat.

Totes aquestes manifestacions han provocat afectacions al trànsit i han obligat a tallar diverses sortides i calçades i fer desviacions en vies com la C-31, la C-32, la B-10 i la B-20, l’Avinguda Meridiana o la Gran Via de les Corts de Barcelona.

A quarts de set del matí d’aquest diumenge ja s’han començar a reunir els manifestants a la plaça de la Plana de Badalona, on l’organització ha servit esmorzar abans d’iniciar la marxa a peu, amb torxes a la mà i darrere dues pancartes: 1 d’octubre de 2023, prou repressió i L’Adri es queda al barri, l’antifeixisme no és cap delicte. Als caminants també s’hi han unit quatre motoristes.

Entre els assistents hi ha la líder de Guanyem Badalona i diputada de la CUP al Parlament, Dolors Sabater; el membre de l’executiva de Junts David Torrents, i familiars de l’Adri Sánchez, el badaloní a qui la Fiscalia demana dos anys i quatre mesos de presó per insultar un membre de JUSAPOL durant una manifestació el 2018.

La manifestació ha estat convocada pels CDR, Desobediència Civil Catalunya, la Plataforma Antirepressiva de Ponent, la Plataforma Antirepressiva de Barcelona i la sectorial de Persones Represaliades de l’ANC. La marxa s’ha desenvolupat sense incidents. Els manifestants han estat escortats per la Guàrdia Urbana de Badalona, que ha garantit que no hi hagués trànsit rodat al seu pas.

De La Model a la Guàrdia Civil

Aquest diumenge al migdia està previst que conflueixin marxes des de diversos punts de l’àrea metropolitana de Barcelona: a peu des de Badalona, Montcada i Reixac i Sant Feliu de Llobregat; en moto des de Sitges, i en cotxe des de Sant Cugat del Vallès.

El punt de destinació és l’antiga presó Model, on celebraran un acte polític sota el títol ’Operació Judes: judici al poble català, un dinar popular i concerts. Des d’allà, a les sis de la tarda, sortirà una manifestació en direcció a la caserna de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona