Política

política

Comença la reconstrucció de la casa natal d’Adolf Hitler per a convertir-la en comissaria

Els treballs de reconstrucció de la casa natal d’Adolf Hitler, situada a la ciutat austríaca de Braunau, en el nord d’Àustria, perquè en el futur albergui una comissaria de policia i una sucursal de l’Acadèmia de Seguretat que impartirà cursos a policies sobre drets humans, han començat aquest dilluns, segons informa l’agència local APA.

Segons el polèmic pla oficial, criticat perquè suposadament podria coincidir amb un desig exprés del dictador alemany, les obres estarien acabades a principis de 2026, any en què l’edifici tornaria a usar-se després d’haver estat buit des de 2011.

Amb anterioritat, a l’edifici va tenir la seva seu l’organització Lebenshilfe, que presta ajuda a persones amb discapacitat intel·lectual.

La casa pertany a l’Estat des de l’any 2016 i el debat sobre el seu ús ha estat candent des de llavors.

Entre altres, la iniciativa Diskurs Hitlerhaus, juntament amb els Amics de Yad Vashem (Centre de Recerca i Commemoració de l’Holocaust de Jerusalem), van proposar que albergués de manera permanent l’exposició ara itinerant, titulada “Els Justos”, sobre les persones no jueves que van arriscar les seves vides per a salvar a jueus de la persecució nazi.

No obstant això, es va decidir convertir la casa en una comissaria, obra per a la qual al principi s’esperaven invertir cinc milions d’euros, però que ara, a causa de les diverses vegades que s’ha posposat, es calcula que es requeriran uns vint milions.

En un informe de 2016, una comissió d’experts sobre com tractar la casa natal de Hitler va suggerir donar-li un ús beneficosocial o oficial-administratiu, amb la intenció d’acabar amb l’atractiu turístic de la casa per als neonazis, i finalment es va triar la segona opció.

No obstant això, aquesta decisió s’ha vist criticada de nou amb la recent pel·lícula de Günter Schwaiger, “Qui tem a Braunau?”, estrenada aquest estiu. Schwaiger va trobar un reportatge periodístic de 1939 que mostrava el desig de Hitler que la seva casa natal, que va abandonar als tres anys d’edat, es convertís en la seu de les oficines de la prefectura del districte, és a dir, que tingués fins administratius.

Per tant, segons el director, la conclusió que es pot treure és que construint una comissaria a la casa natal del dictador s’estan complint els seus desitjos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries