Política

Illa demana el suport del PSC a l’amnistia

Com Pedro Sánchez, el primer secretari del PSC considera que la mesura servirà per “deixar enrere la por, la rancúnia i el ressentiment” i avançar “amb confiança i il·lusió”

L’endemà que Pedro Sánchez defensés l’amnistia davant del comitè federal del PSOE, Salvador Illa ha fet avui el mateix al consell nacional del PSC. El primer secretari dels socialistes catalans ha demanat el suport del partit a la mesura de gràcia perquè, com Sánchez, creu que portarà cap a la “normalització política a Catalunya”, en paraules del president del govern espanyol en funcions.

En la mateixa línia, Illa considera que cal “deixar enrere la por, la rancúnia i el ressentiment” i avançar “amb confiança i il·lusió” cap a la governança de “l’Espanya real, la plural i diversa”. En un discurs durant el consell nacional extraordinari dels socialistes catalans recollit en una informació de l’ACN, Illa ha citat diverses frases dels expresidents de la Generalitat Josep Tarradellas i Pasqual Maragall per avalar que els valors que, segons ell, propugna el PSC sempre han contribuït a la democràcia espanyola, i aquest és un dels moments “cruïlla”.

El consell nacional del PSC se celebra el dia abans que demà s’activi la consulta a la militància del PSOE per l’acord subscrit amb Sumar, el moviment capitanejat per Yolanda Díaz, i l’entesa necessària amb altres formacions com ara Junts i ERC de cara a la investidura. La pregunta que hauran de contestar els afiliats, aprovada ahir per aclamació, és: “Dones suport a l’acord per formar un govern amb Sumar i aconseguir el suport d’altres formacions polítiques per aconseguir la majoria necessària?”. En la qüestió, el PSOE esquiva abordar explícitament l’amnistia i es facilita l’aval d’una militància que podrà votar entre demà, dilluns, i el 4 de novembre telemàticament i, el darrer dia, també presencialment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries