Política

Ponsatí sobre l’acord: “Una humiliació per al país”

L’eurodiputada acusa Puigdemont de “menysprear la gent que hi ha confiat i l’ha protegit”

L’eurodiputada de Junts al Parlament Europeu, Clara Ponsatí, ha acusat els partits independentistes “de renunciar a l’autodeterminació, a les polítiques que el país necessita” i de “no oferir cap idea de país”. En un article d’opinió publicat a Vilaweb titulat Final de trajecte qui va ser consellera d’Educació durant l’1-O, critica que les institucions d’autogovern “només han servit per accelerar l’assimilació dels catalans a Espanya” i qualifica l’acord entre Junts i el PSOE “d’una humiliació per al país que costarà remuntar”. En conseqüència, el defineix com “el final d’aquest trajecte” d’uns sis anys que han estat “lacerants”.

Sense referir-s’hi explícitament, l’eurodiputada Clara Ponsatí s’ha referit a Carles Puigdemont amb retrets: “Que el primer president de Catalunya que ens havia dit que no volia saber res d’Espanya pacti per fer president d’Espanya el líder d’aquest PSOE és un menyspreu a la gent que hi ha confiat i l’ha protegit”. En aquesta línia, Ponsatí remarca que els partits independentistes “no ofereixen cap idea de país”: “Ja fa molt de temps que ni ERC, ni Junts, ni la CUP no ofereixen cap alternativa ni cap idea de país fora de les seves batalles per a controlar aquesta o aquella institució, per a mantenir la seva dosi de control i de visibilitat.”

Sobre la negociació de l’acord d’investidura, l’exconsellera d’Educació emfatitza que “no hi havia res a negociar perquè no hi havia forces ni per liderar una onada cap a la independència sense por, ni cap idea del país que permetés aspirar a una plenitud nacional futura.” En aquest sentit, destaca l’acció “magistral” dels socialistes al voltant de la “competència entre ERC i Junts per obtenir el preu més baix possible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries