Política

Pedro Sánchez demana “seny i mesura” a la dreta

Els adverteix que si segueixen en el camí reaccionari avancen “cap a l’abisme”

El PP insisteix que “Espanya és un clam” contra l’amnistia

El president del govern espanyol en funcions i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, ha demanat “seny i mesura” a la dreta. Durant la seva intervenció al Congrés del Partit Europeu Socialista (PES), aquest dissabte a Màlaga, Sánchez ha exigit al PP i a tota la dreta espanyola que acceptin la legitimitat del proper govern espanyol, que preveu formar “molt aviat”. El líder del PSOE ha afirmat, en aquest sentit, que gràcies a la “força” dels pactes que ha pogut tancar de cara a la seva investidura i la legislatura, podrà governar quatre anys més d’avenços socials i convivència. Sánchez ha insistit que la dreta ha d’abandonar el camí reaccionari perquè si no avancen “cap a l’abisme”.

El candidat socialista ha subratllat que, amb el seu vot, la ciutadania ja va dir el 23-J que Espanya només podia ser governada reconeixent el seu “pluralisme polític” i la seva diversitat territorial.

Sánchez també ha fet referències a les eleccions europees del 9 de juny. I ha demanat que, “més que mai”, el socialisme lideri el front contra “l’onada reaccionària” de la dreta i l’extrema dreta, també a Europa. “Hem de ser el que sempre hem estat: humanistes, internacionalistes i demòcrates. Aquest és el significat de ser socialista”, ha conclòs.

Manifest del PP

El PP ha publicat aquest dissabte un manifest en què considera que “Espanya és un clam” contra l’amnistia que pretén aprovar una majoria parlamentària encapçalada pel PSOE i insta que continuï la “reacció ferma i serena” als carrers, “de forma pacífica, cívica i legítima”.

Al manifest recorda “el cop” del separatisme català el 2017 i indica que ara “l’amenaça es redobla perquè és el president del Govern qui, després de perdre les eleccions i amb l’única intenció de perpetuar-se al poder, s’ha posat al capdavant del moviment independentista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona