Política

GIRONA

El lideratge local de Junts a Girona, entre Pere Saló i Mercè Garcia

Els adherits de Junts estan cridats a decidir –en votació telemàtica que s’obrirà entre dilluns i dimarts– la renovació de coordinadores d’agrupacions locals, entre les quals la de Girona ciutat, on han estat proclamades dues candidatures. Una l’encapçala Pere Saló, advocat i exdirector de Territori de la Generalitat a la demarcació fins a començament d’aquest any, i l’altra està liderada per Mercè Garcia, economista auditora que, provinent de Demòcrates, es va acabar adherint al projecte de Junts i va ser número 8 de l’última llista municipal.

El procés d’elecció, però, s’està bellugant amb força discreció, ja que la renovació implicarà posar fi a la provisionalitat de la gestora que ha regit l’agrupació en els darrers mesos, marcats per l’adeu de Marta Madrenas i l’elecció d’una nova cap de llista en dos temps, després que la primera candidata, Assumpció Puig, acabés renunciant-hi i s’acabés reconduint el relleu cap a Gemma Geis, que no va poder retenir la condició de primera força i va veure com el PSC i Guanyem obtenien més vots.

Saló es limitava ahir a confirmar que s’hi presenta “al capdavant d’un equip de 26 persones que aspiren a les vocalies”, sota el lema Eines per a Girona i amb vocació de “combinar activisme i servei a la ciutat”. Però defugia avançar els noms que li donen suport i inscrivia el debat en una esfera “interna”, de partit i entre la militància.

Garcia, l’alternativa

Des de l’altra candidatura, Garcia dona més detalls i diu que fa mesos que preparaven una candidatura, “amb noves idees i forces renovades perquè el resultat en les darreres eleccions evidenciava la necessitat de tenir una maquinària de partit forta a la ciutat, que pogués oferir suport i reforç a l’actual grup d’electes municipals”. Però després dels primers moviments, explica: “Vam saber que Gemma Geis havia donat a Pere Saló l’encàrrec de fer la seva llista. Malgrat intentar cinc cops diferents estudiar la possibilitat d’una llista única, les converses van ser infructuoses.”

Entre els noms que acompanyen Garcia hi ha dues representants del món veïnal –Muntsa Fusté (AV Santa Eugènia) i Sònia Valero (AV Sant Narcís)–, l’empresària Lina Kaial, l’activista i escriptor Josep Campmajó i Santi Baone –que inicialment volia disputar a Assumpció Puig la cursa de les primàries però que es va acabar retirant.

Defensen una llista “de ciutat, país i partit”, i proposen encara l’encaix amb la llista rival de Saló. Però en vista de les tibantors, si la candidatura alternativa assolís el poder i no s’entenguessin, es podria obrir una bretxa entre el grup municipal amb representació al consistori i la direcció de l’agrupació local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia