Política

guerra bruta a l’independentisme

Marta Rovira porta l’espionatge amb Pegasus davant la Justícia de Suïssa

La secretària general d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Marta Rovira, exiliada d’Espanya des de 2018 i resident des de llavors a Ginebra, ha denunciat aquest dijous davant la Fiscalia de Suïssa l’espionatge que presumptament va sofrir, al costat d’altres polítics independentistes, mitjançant el ’programari’ Pegasus.

Segons informa avui la televisió nacional suïssa RTS i ha recollit Efe, el Ministeri Públic de la Confederació (l’equivalent a la Fiscalia) confirmava haver rebut aquesta denúncia, tot i que no ha comentat detalls de les investigacions, que segons altres fonts judicials consultades pel canal helvètic podrien estar suspeses des d’octubre.

La presentació del cas es coneix el mateix dia en què ERC, al costat de Bildu i BNG, han sol·licitat davant el Congrés dels Diputats una comissió de recerca sobre l’espionatge amb Pegasus, pel que sembla acordada durant les negociacions amb el PSOE a canvi d’aconseguir la majoria en la Mesa de la Cambra Baixa.

A més, aquest dimecres el jutge Manuel García-Castellón va enviar una comissió rogatòria a Suïssa perquè li proporcioni informació sobre el parador de Rovira i sobre un compte bancari d’una entitat al país que se sospita que va poder utilitzar-se per a finançar el moviment Tsunami Democràtic, peticions davant les quals les autoritats judicials helvètiques ara com ara no s’han pronunciat públicament.

Pel que sembla, el ’programari’ Pegasus (amb el qual s’ha espiat a desenes de milers de personalitats a tot el món) va poder instal·lar-se secretament en el telèfon mòbil de la líder catalana a través de dos enllaços suposadament lligats a dues associacions locals (Swisspeace i Centre per a la Política de Seguretat de Ginebra), ha indicat avui RTS.

Segons l’advocat de Rovira a Ginebra, Jean-Marc Carnicé, citat per la televisió suïssa, el presumpte espionatge podria suposar una “violació de la sobirania nacional” del país centreeuropeu, en haver-se dut a terme un seguiment sense la necessària autorització de l’Oficina Federal de Justícia helvètica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat