Política

política

Pujol celebra que l’amnistia sigui tan àmplia com es pugui

La veu necessària per a la concòrdia i perquè Catalunya i Espanya “puguin trobar un bon encaix”

Sobre el seu cas es limita a dir que va ser objecte d’”una actitud hostil” de diverses parts

Qui va ser president de la Generalitat durant 23 anys, Jordi Pujol, celebra que l’amnistia s’hagi plantejat “tan àmplia com sigui possible” perquè això contribuirà a la “concòrdia” i ajudarà que Catalunya i Espanya “puguin trobar un bon encaix”. Així ho ha afirmat en una entrevista que li ha fet aquest matí Catalunya Ràdio. Preguntat sobre si espera que les causes judicials contra ell siguin emparades per la llei, Pujol s’ha limitat a respondre que ell no s’hi ha “de ficar gaire” però ha afegit que va ser “objecte i per part de més d’una banda, no només del PP o del PSOE, de gent que va tenir una actitud hostil”.

A Pujol li sembla un bon acord el que han signat amb el PSOE els partits catalans perquè, afegeix, sempre s’ha de negociar “com a norma” independentment de si el resultat acaba sent una “millora petita o grossa”. La relació amb Espanya s’ha de gestionar amb “intel·ligència” i no es pot improvisar, sosté tot argumentant que Catalunya “no és un país senzill” i que “no pot prendre decisions alegrement”. L’expresident afirma que “Espanya és un país molt important” i Catalunya no pot ignorar quines són les seves forces i les seves debilitats. El lema “o tot o res” pot portar fàcilment “al desastre”, defensa: “Sempre que ens entossudim en qüestions que no responen a la realitat i a les nostres possibilitats, sempre que perdem la realitat de vista, correm un perill”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.