Política

Dues pancartes davant el Consell de la UE per reclamar l’oficialitat del català

Plataforma per la Llengua segueix la seva campanya per reivindicar el reconeixement a Europa

Plataforma per la Llengua segueix amb la seva campanya per reclamar l’oficialitat del català a Europa. Aquest dijous ha desplegat dues grans pancartes davant del Consell de la Unió Europea i la Comissió Europea a Brussel·les que han enlairat amb globus d’heli perquè puguessin ser vistos des dels dos edificis, malgrat la boira que hi havia aquest dijous a la capital belga.

Segons informa l’entitat en un comunicat, l’acció s’ha fet coincidint amb la reunió del Consell d’Afers Generals del Consell de la UE que s’ha reunit aquest dijous a l’edifici de l’organisme per parlar de polítiques de cohesió i que el pròxim 12 de desembre tornarà a debatre sobre l’oficialitat del català.

La reivindicació s’emmarca dins de la campanya internacional que amb el lema Say Yes vol convèncer els estats membres perquè acceptin l’oficialitat del català. Precisament a les pancartes es podia llegir aquest “Digues Sí” i Catalan, EU official language.

El govern espanyol va presentar el 13 de novembre passat una proposta de reforma del reglament per poder incloure el català, el basc i el gallec com a llengües oficials a la UE, però els estats membres no van tenir temps d’analitzar-la abans de la reunió del Consell d’Afers Generals que es va celebrar dos dies després. Per aquesta raó, la votació sobre l’oficialitat del català s’està ajornant. De moment, el pròxim pas serà el 12 de desembre, on està inclòs un nou debat en l’ordre del dia del Consell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.