Política

Mor Henry Kissinger, el controvertit exsecretari d’Estat dels EUA

El poderós i controvertit ex secretari d’Estat dels Estats Units Henry Kissinger ha mort aquesta matinada als 100 anys a casa seva a Connecticut. Nascut el 27 de maig de 1923 a Fürth (Alemanya) va arribar a Nova York amb la seva família jueva fugint del nazisme quan encara era un adolescent.

Kissinger va rebre el Premi Nobel de la Pau juntament amb el seu homòleg vietnamita Le Duc Thuo per les seves negociacions amb la guerra del Vietnam, i va normalitzar les relacions diplomàtiques entre els Estats Units i la Xina durant la presidència de Richard Nixon (1969-1974).

Amb tot, també se’l recorda pel suport a dictadures com l’Argentina (entre el 1976 i el 1983) i els últims anys del règim de Franco a Espanya, així com també el seu paper en l’Operació Còndor per reprimir opositors llatinoamericans d’esquerra o el seu suport al cop d’Estat contra Salvador Allende a Xile el 1973..

És fins a l’actualitat l’única persona en la història dels Estats Units que ha ocupat a la vegada els càrrecs de secretari d’Estat i assessor de Seguretat Nacional.

Kissinger serà enterrat en una cerimònia familiar privada i més endavant es farà una cerimònia commemorativa a Nova York, segons ha informat la seva família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia