Política

Emirats Àrabs Units

Els Estats Units prometen 3.000 milions de dòlars al Fons Verd del Clima

Els dos països més poblats del món rebutgen firmar la Declaració de Clima i Salut de la COP28

La vicepresidenta dels Estats Units, Kamala Harris, ha promès a la Cimera Mundial d’Acció Climàtica que aquest dissabte celebra la seva tercera jornada i que s’emmarca en la cimera del clima de les Nacions Unides a Dubai (Emirats Àrabs Units) que el seu país aportarà 3.000 milions de dòlars al Fons Verd del Clima per ajudar els països en desenvolupament “a invertir en resiliència, energia neta i solucions basades en la naturalesa”.

En el seu discurs, Harris ha destacat els esforços del govern de Joe Biden en matèria d’acció climàtica, “la inversió climàtica més gran de la història” dels Estats Units.

La dirigent nord-americana ha recordat que abordar la crisi climàtica requereix d’un finançament d’aproximadament un bilió de dòlars al llarg dels pròxims deu anys.

Un total de 123 països han firmat aquest dissabte la Declaració de Clima i Salut de la COP28, una iniciativa que situa la salut en el centre de l’acció climàtica i que reconeix que cal reduir emissions i contaminació per salvaguardar-la, però sense mencionar la necessitat d’acabar amb els causes principals: els combustibles fòssils.

La declaració, a la qual s’han afegit potències com els Estats Units, la Unió Europea o el Japó, però no els dos països més poblats del món, la Xina i l’Índia, ha estat impulsada per la presidència de la cimera, en col·laboració amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia