Política

El PP vol obligar el govern espanyol a informar sobre la reunió amb Junts

Nuñez Feijóo insta els portaveus del Congrés, el senat i el Parlament Europeu a activar qualsevol mecanisme perquè l’executiu de Sánchez doni explicacions

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha demanat als portaveus al Congrés, el Senat i el Parlament Europeu que activin qualsevol mecanisme parlamentari per obligar el govern espanyol a informar del contingut de la reunió d’aquest dissabte entre el PSOE i Junts a Ginebra, i que s’emmarca dins del compliment dels acords aconseguits per a la investidura del president de l’executiu, Pedro Sánchez.

El primer ple de control al govern serà “un bon moment” per començar a reclamar aquesta informació al Congrés, “un cop s’ha confirmat que PSOE i Junts estan negociant a Suïssa un nou marc de convivència i relació entre Espanya i una de les comunitats autònomes”, han indicat fonts del PP citades per Efe.

Des d’aquesta formació han assenyalat que, fa sis anys, “un dirigent de Junts se n’anava a Waterloo per escapar-se de la justícia espanyola”, mentre que “ahir un dirigent del PSOE va sortir d’Espanya amb rumb a Ginebra per negociar amb ell el que som com país”, per la qual cosa consideren que “el principal actiu de la causa independentista ja no és Carles Puigdemont, sinó que és Pedro Sánchez”.

Aquest diumenge, l’endemà de la trobada entre el PSOE i Junts a Ginebra, en un acte al Temple de Debod, a Madrid, el president del PP, segons les mateixes fonts, recordarà que, “enfront d’un PSOE que ens vol quiets, callats i mansos, hi haurà una alternativa política vigilant i ferma, i una societat mobilitzada que no es deixarà doblegar”.

També sostindrà que “Espanya és molt millor que aquest govern, que és “una vergonya nacional i genera una constant vergonya internacional”, a 48 hores que la Mesa del Congrés inclogui la Llei d’amnistia en l’ordre del dia del proper ple, i tres dies abans que es commemori l’aniversari d’“una Constitució amenaçada per part de qui hauria de vetllar pel seu compliment, que és el president del govern”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.