Política

Bolaños admet ara que Brussel·les té “preguntes” sobre l’amnistia

Reynders ha reiterat que continuen les converses amb el govern espanyol i que no emetran cap judici fins que la norma estigui aprovada al Congrés

Després que dijous passat afirmés de forma taxativa que la Comissió Europea té “zero preocupació” sobre la llei d’amnistia i que des d’Europa es veu el tema en clau interna, avui el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha acabat admetent que Europa “té preguntes” sobre el tema. Ho ha fet després que el conseller de Justícia, Didier Reynders, amb qui es va entrevistar dijous, digués la setmana passada i repetís aquest matí que les preguntes no estan resoltes. En una roda de premsa conjunta, Bolaños ha apuntat que Brussel·les i el govern espanyol tenen una “posició alineada” en el procés per respondre les “preguntes” de l’executiu comunitari sobre la mesura. També ha indicat que mantenen un “diàleg obert, fluid i transparent” amb Brussel·les.

Per la seva banda, Reynders ha subratllat que té una “bona” interlocució amb l’executiu espanyol sobre el contingut de la llei d’amnistia i ha insistit que no emetran cap avaluació sobre la norma fins que no s’aprovi al Congrés. El comissari ha evitat donar detalls sobre les preguntes fetes a les autoritats espanyoles i ha remarcat que no han canviat la seva posició des de la primera comunicació al govern espanyol. “Continuarem el diàleg”, ha insistit.

Bolaños ha indicat que treballen amb “total cooperació”, “lleialtat” i “confiança” amb la Comissió Europea per donar resposta a les preguntes sobre la llei d’amnistia. fluid”, ha afegit Bolaños.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.