Política

finançament

El PP veu de tràmit un consell de política fiscal sense Catalunya

El govern socialista de Castella-la Manxa diu que usarà totes les “eines jurídiques” per impedir una negociació bilateral amb Catalunya

El ministeri d’Hisenda anuncia 154.467 milions per a les autonomies

El Partit Popular considera un simple tràmit el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) celebrat avui per l’absència de “qui mana” en relació a Catalunya, ha afirmat el portaveu del partit, Borja Sémper. “Qualsevol cosa que es proposi o s’aprovés quedaria supeditada a l’aprovació final del govern de Catalunya”, ha denunciat el portaveu popular després del comitè de direcció del partit i coincidint amb la reunió dels consellers d’Economia amb el ministeri d’Hisenda.

A més, el PP considera que Pedro Sánchez té “zero voluntat” d’acordar amb les comunitats autònomes, la majoria governades pel PP, en considerar que ha convocat la reunió en l’ “últim moment” i “fora de termini”. El PP anuncia que els seus governs autonòmics exerciran una política coordinada perquè “la política raonable que considerem que hem d’implementar és una política coordinada també en matèria de finançament”, ha conclòs Sémper. Els populars no aclareixen si utilitzaran la majoria absoluta al Senat per rebutjar el sostre de despesa que fixi el govern espanyol de cara als pressupostos: “Anirem veient.

Per la seva banda, el conseller d’Hisenda de Castella i la Manxa, el socialista Alfonso Ruiz, rebutja la “negociació bilateral” del nou finançament de Catalunya i avisa que la seva comunitat utilitzarà totes les “eines jurídiques” per impedir-ho: “La majoria mengem el menú del dia i alguns volen menjar a la carta, i no sabem els motius o privilegis que els poden portar a això tenint en compte que tots tenim les mateixes competències”.

El ministeri ha comunicat a les comunitats que el 2024 rebran 154.467 milions del sistema de finançament autonòmic, un 14,9% més que aquest any en el que Hisenda qualifica d’import històric. Els pagaments a compte seran 134.658 milions, un 8,3% més, que es complementaran amb els 20.746 milions de la liquidació del 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia