Política

El ple de Llagostera aprova el pressupost, que creix un 20%

Supera els 14 milions d’euros, dels quals 2,1 es destinaran a inversions

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera ha aprovat, amb els vots favorables de l’equip de govern (Junts i PSC) i els vots contraris de l’oposició (ERC i CUP-Alternativa), el pressupost municipal i la plantilla de personal pel 2024. El pressupost consolidat ascendeix fins als 14.340.500 euros, dels quals 12.812.000 corresponen a l’ens municipal i 1.815.500 euros, al Patronat Residència Josep Baulida. Pel que fa al pressupost propi de l’Ajuntament s’ha incrementat en 2,2 milions d’euros, xifra que represa un 20% més respecte a l’exercici 2023.

El regidor d’Hisenda i portaveu del grup municipals Junts per Llagostera, Adrià Guinó, ha destacat que es tracta “d’un pressupost expansiu, que creix en despesa i en inversió, i que respon a la voluntat de l’equip de govern de posar unes bases sòlides per a l’assoliment dels compromisos marcats a l’inici del mandat”. També ha remarcat que s’ha fet “una contenció de la despesa corrent, marcada encara pels forts increments dels preus dels béns i serveis”. Així mateix, el pressupost preveu un fons de contingència de 400.000 euros.

Entre les partides principals del pressupost pel 2024 en destaca l’aportació de 287.000 euros a la Residència Josep Baulida, que “ha d’ajudar a fer front al correcte funcionament del centre, i la dotació i promoció de noves places necessàries pel correcte funcionament de l’Ajuntament”, han assenyalat en un comunicat. Pel que a inversions reals, l’ajuntament preveu destinar-hi un total de 2.147.850 euros, entre les que destaquen el projecte tècnic de la nova Residència Josep Baulida, l’adquisició de la finca per a l’ampliació del Centre Cultural Casa de les Vídues, la construcció de l’estació de tractament d’aigua potable, la compra d’una nova màquina de neteja viària apta per a la neteja del casc antic, les millores de l’enllumenat públic vinculades al nou contracte i l’adquisició de dos pisos per a la borsa d’habitatge públic.

Finalment, Guinó ha volgut destacar també la recuperació dels Pressupostos Participatius com a eina de democràcia directa a l’hora de plantejar i escollir projectes d’inversió on s’hi destinaran 40.000 euros que els veïns i veïnes del municipi decidiran en què gastar-los.

Per la seva banda, Esquerra Llagostera, que està a l’oposició i ha votat en contra dels pressupostos, considera que és un “pressupost mal continuista, que denota que el govern no sap quin model de poble vol, ni quina prioritat té pel futur”. En un comunicat, també critiquen que “malgrat comptar amb un augment de gairebé un milió d’euros en les aportacions extraordinàries de l’Estat, en el capítol d’ingressos, el govern aprovés recentment una pujada massiva d’impostos i tributs”, i subratllen que “els havia cridat l’atenció que se situï la xifra de 200.000 euros en la recaptació de multes, quan en els darrers anys la recaptació normal ha estat d’entre 50 a 80 mil euros”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia