Política

península de corea

El règim de Pyongyang declara Corea del Sud el seu enemic principal

Kim Jong-un demana fer constar també a la Constitució que ja no és possible la reconciliació ni la reunificació amb Seül

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, ha dit que ja no buscarà la reconciliació amb Corea del Sud i ha demanat que es reescrigui la Constitució per eliminar la idea d’un Estat compartit entre les dues nacions dividides per la guerra, segons informacions publicades aquest dimarts per mitjans estatals i recollides per Efe.

“Avui l’Assemblea Popular Suprema posa fi a gairebé vuitanta anys de relacions Nord-Sud i legisla la nostra nova política per al Sud”, va clamar dilluns el dirigent nord-coreà en una reunió del parlament, indicant un canvi en matèria diplomàtica del que diversos analistes han alertat després del fracàs de la cimera sobre desnuclearització de Hanoi de 2019 o el progressiu apropament de Pyongyang a Pequín i Moscou.

Experts en l’hermètic règim nord-coreà, segons assenyala Efe, la decisió de Kim confirma el gir estratègic i diplomàtic cada cop més profund i perillós de Pyongyang.

El pas històric que descarta buscar una reunió pacífica com en les últimes dècades es produeix en un context d’augment de les tensions, amb la intensificació del desenvolupament armamentista de Pyongyang i de les maniobres militars conjuntes de Seül i els Estats Units.

Kim, segons explica Efe, ha acompanyat el dur discurs pronunciat en la sessió parlamentària amb una sèrie de gestos com la destrucció de símbols que defensen la idea al voltant de la reunificació pacífica i tallar les línies fèrries que connecten les dues Corees fins a deixar-les en “un nivell irrecuperable”.

La reacció del Sud no ha trigat en arribar i ho ha fet en forma d’advertència. El president sud-coreà, Yoon Suk-yeol, segons informa l’agència Efe, ha avisat que Seül “castigarà amb molta més duresa” a Pyongyang en cas d’atac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona