Política

rússia

Nadezhdin, el candidat contrari a la guerra que vol desafiar Putin a les urnes

L’opositor presenta davant la Comissió Electoral de Rússia una petició per concórrer a les eleccions de març acompanyada de 105.000 firmes de suport

El veterà polític rus Boris Nadezhdin, que aspira a competir per la Presidència de Rússia, ha dit aquest dimecres que havia presentat les firmes necessàries per desafiar Vladímir Putin en les eleccions del pròxim mes de març. “Ho hem aconseguit”, ha dit Nadezhdin en un vídeo penjat al seu canal de Telegram i recollit per l’agència Efe. En el vídeo, es poden veure les caixes amb les 105.000 firmes recollides pel polític liberal des del 8 de gener passat i que aquest dimecres ha entregat a la Comissió Electoral Central de Rússia. El candidat d’Iniciativa Civil ha entregat 105.000 firmes, si bé assegura que compta amb “desenes de milers” de suports més fora del país.

Ara, la Comissió Electoral Central verificarà les firmes presentades per Nadezhdin i altres possibles candidats i anunciarà el mes que ve qui disputarà a Putin la presència de Rússia a les runes el pròxim 17 de març.

La victòria de Putin en les eleccions de març es dona per descomptada, però Nadezhdin ha sorprès alguns observadors amb les seves crítiques a la guerra. En un país on criticar al Kremlin es castiga amb la presó, Nadezhdin ha sabut aglutinar al seu voltant el vot crític amb el Kremlin. Ha rebut el suport unànime de l’oposició a la presó i a l’exili amb la seva promesa d’aturar la campanya militar a Ucraïna. El polític antibel·licista, que es presenta com independent del Partit Iniciativa Cívica, és l’únic dels aspirants presidencials que s’oposa obertament a la guerra a Ucraïna. En el seu programa electoral descriu la invasió com un “error fatal”.

La campanya de recollida de firmes es va convertir en la primera mostra massiva i legal de rebuig a la guerra des de l’inici de la invasió russa a Ucraïna, el 24 de febrer de 2022. Amb tot, analistes i opositors consideren que Nadezhdin té molt poques opcions que la comissió electoral li permeti concórrer a les comicis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez avança a les 11 la compareixença per anunciar si continua al capdavant del govern o no

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona
infraestructures

Pistes independents: la clau

Barcelona