Política

Orient Mitjà

Moren 6 kurdosirians en un atac de les milícies proiranianes contra una base dels EUA

L’atemptat és una resposta als bombardejos dels Estats Units dels últims dies a les seves posicions

Almenys sis combatents kurdosirians van morir en un atac amb dron perpetrat aquesta mitjanit contra unes instal·lacions conjuntes amb presència estatunidenca en l’est de Síria, una acció que ha estat atribuïda a milícies proiranianes com a primera resposta als bombardejos del divendres, segons han informat a Efe aquest dilluns diverses fonts.

L’aliança armada liderada per kurds Forces de Síria Democràtica (FSD), aliada de Washington, ha anunciat en un comunicat que sis dels seus membres van morir pel bombardeig d’un “avió suïcida” contra el jaciment petrolier d’Al-Omar, a la província de Deir al-Zur, on també se situa una important base dels Estats Units.

“Les nostres forces van dur a terme una recerca sobre l’atac a l’Acadèmia d’Entrenament de Comandos de les nostres forces en el camp d’Al-Omar (...), on es va demostrar que les milícies recolzades per l’Iran van estar darrere de l’acció”, han denunciat les FSD en la seva nota, sense especificar noms.

En aquest sentit, les FSD han explicat que l’avió no tripulat va ser llançat des de les zones de la demarcació administrativa controlades pels “mercenaris del règim sirià”, en referència a aquests grups armats aliats de Damasc.

La província de Deir al-Zur està dividida en dues grans àrees d’influència marcades pel curs del riu Eufrates: una en mans dels kurdosirians amb presència de la coalició internacional antigihadista liderada pels EUA; i una altra controlada pel govern sirià amb un ampli desplegament de grups proiranians.

L’Observatori Sirià de Drets Humans ha assegurat que l’acció va ser duta a terme per la Resistència Islàmica, i que es tracta de la primera resposta de les formacions recolzades per Teheran a una gran campanya de bombardejos estatunidencs llançada divendres passat contra les seves posicions.

Fa tres dies, els Estats Units van bombardejar prop de 85 objectius vinculats a la Guàrdia Revolucionària iraniana i les seves milícies aliades en Deir al-Zur i a l’Iraq, en resposta a la mort de tres dels seus soldats en un atac previ reivindicat per aquests grups.

Segons un comunicat de l’Observatori, una ONG amb seu al Regne Unit i una àmplia xarxa de col·laboradors sobre el terreny, el bombardeig del dron contra Al-Omar també va causar ferides a prop d’una vintena de combatents kurdosirians, per la qual cosa el balanç de morts podria augmentar en les pròximes hores.

Les FSD són les principals aliades de la coalició internacional de lluita contra el grup gihadista Estat Islàmic (EI) a Síria i en el marc d’aquesta col·laboració acullen a les seves tropes en les àrees que controlen en el nord-est del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries