Política

rússia

L’únic candidat contrari a la guerra a Ucraïna, exclòs de la cursa presidencial

La Comissió Electoral rebutja inscriure Boris Nadezhdin per errors detectats en les firmes que va presentar per concórrer als comicis

El polític opositor no podrà enfrontar-se a Putin a les urnes

L’autoritat electoral russa ha prohibit al candidat antibel·licista Boris Nadezhdin competir contra Vladímir Putin en les eleccions presidencials del pròxim mes de març. “No estic d’acord amb la decisió de la Comissió Electoral (...) Recorreré davant el Tribunal Suprem de Rússia”, ha dit Nadezhdin a través del seu canal de Telegram.

Des del Kremlin, s’han limitat a dir que la Comissió Electoral Central de Rússia ha fet la seva feina d’exigir respecte a les normes vigents.

L’organisme electoral ha dit que havia trobat “irregularitats” en nou mil firmes de les més de 105.000 presentades per l’opositor i n’ha dictaminat 95.587 de vàlides, 4.417 per sota de 100.000 requerides per registrar la candidatura.

La comissió ha dit que l’equip de l’opositor va cometre errors de forma, entre els quals figurarien onze “ànimes mortes”, en utilitzar bases de dades no actualitzades.

“No s’ha de travessar la frontera en la qual en les llistes a favor de candidats apareixen persones ja mortes”, ha dit vicepresident de la Comissió, Nikolai Bulaev, que ha advertit Nadezhdin que la comissió mai ha perdut un cas davant el Suprem en les quatre ocasions en què els candidats han apel·lat la decisió de l’autoritat electoral.

La decisió d’aquest dimecres era àmpliament esperada i arriba després que la Comissió Electoral hagués informat dilluns que havia detectat signatures inventades entre les presentades pel veterà polític opositor.

La campanya de recollida de firmes de Nadezhdin es va convertir en la primera mostra massiva i legal de rebuig contra la guerra a Ucraïna des de l’inici de la invasió russa el febrer de 2022.

L’oposició acusa Putin de fer tot el possible per impedir la participació del candidat pacifista, ja que tem que concentri el vot dels descontents no només amb la guerra, sinó amb la deriva autoritària del Kremlin.

La candidatura de Nadezhdin va rebre el suport dels aliats d’Aleksei Navalni, la majoria dels quals han estat empresonats o expulsats de Rússia. “Donar suport Nadezhdin és una forma segura de protestar i li donem suport”, ha dit Ruslan Shaveddinov, un aliat pròxim de Navalni. En les últimes setmanes els mitjans estatals russos van intensificar la seva campanya contra a Nadezhdin, la qual cosa evidenciava la preocupació del Kremlin per la inesperada mostra de suport a un polític que fins ara era un total desconegut per la població en genera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Els Comuns proposen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra en la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El CIS diu que el 44,5% d'enquestats volia que dimitís o hi hagués eleccions

barcelona
BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES
estat espanyol

Feijoo acusa Sánchez d’haver pres el pèl als espanyols

Barcelona
política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona