Política

Política

Collboni reactiva el pressupost sense tancar un acord amb cap soci

Demana responsabilitat als grups municipals per tirar endavant els comptes

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, reactiva el pressupost municipal sense tenir lligat un acord amb cap grup i en plenes converses per ampliar el govern. Així ho ha anunciat aquest dimecres al matí al Saló de Cent de l’Ajuntament en una intervenció en què ha anunciat que vol complir amb la paraula donada: “Em vaig comprometre a que Barcelona tindria pressupost a la primavera. Barcelona té govern però no te pressupost, per tant cal tirar endavant l’aprovació, primer en comissió de govern i després, en una comissió extraordinària d’Economia el dia 20”.

La proposta que es portarà a la comissió és la mateixa que es va dur al ple a l'octubre i la va haver de retirar per manca de suports, amb un increment dels ingressos d'un 2%. “Estem convençuts que, almenys en la tramitació, pot tenir el suport de grups de l’oposició”, ha dit l'alcalde, que ha avisat que “no tenir pressupost suposa no tenir 715 milions d’euros per executar”. En aquest sentit, ha insistit que cal responsabilitat, discreció i predisposició de la resta de grups, a qui ha demanat que li deixin tramitar "per coherència" amb els grans pactes a què ha arribat fins ara.

Si no obtingués el suport de cap grup, els podria tirar endavant plantejant una qüestió de confiança.

Trias per Barcelona-Junts per Catalunya s'ha mostrat sorpresa per l'anunci de Collboni. "Creiem que no és responsable presentar una proposta no consensuada ni negociada. Barcelona necessita un pressupost, sí, però ha de ser pactat i lligat a un govern, que ara no existeix", ha constatat el portaveu del grup municipal, Jordi Martí Galbis, que ha advertit que si no hi ha canvis en aquesta setmana, el seu grup no donarà suport a la tramitació. Martí Galbis ha declinat manifestar-se sobre una qüestió de confiança perquè Collboni no n’ha parlat.

Al seu torn, Barcelona en Comú no diu si donarà suport a la tramitació en espera de veure com es concreta la proposta. “L’alcalde ha de fer possible que hi hagi un canvi respecte a l’octubre”, ha dit la regidora Janet Sanz. "Collboni va dir que arribaria a un pacte de govern i pel pressupost fa unes setmanes. Avui presenta una proposta que ja va fracassar. Voldríem saber quines són les diferències perquè no passi el mateix. Nosaltres estem a favor que la ciutat tingui un govern per tirar endavant el pressupost", hi ha afegit Sanz, que assegura que Collboni viu de l'herència dels comuns. La regidora ha recordat que Ada Colau va governar amb els socialistes i va fer possible la investidura de Collboni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona