Política

guerra a gaza

Netanyahu assegura que no ha rebut cap nova oferta de Hamàs per alliberar els ostatges

El primer ministre israelià condiciona l’avenç de les negociacions per una treva a un canvi de posició de la milícia palestina

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha negat aquest dimecres que tingui sobre la taula una nova proposta de Hamàs per alliberar els ostatges, abans de qualificar de “delirants” les demandes de Hamàs. “Israel no ha rebut en el Caire cap proposta nova de Hamàs sobre l’alliberament dels nostres ostatges”, assegura el mandatari en una nota publicada aquest dimecres per la seva oficina, en la qual insisteix que “Israel no cedirà a les delirants exigències” de la milícia palestina i condiciona qualsevol avenç en les negociacions a un canvi de posició de Hamàs.

Prèviament a la difusió d’aquest comunicat, fonts egípcies van confirmar a l’agència Efe l’absència d’una delegació israeliana en les negociacions per a un nou acord d’alto el foc que es van reprendre dimarts a la capital egípcia i continuen aquest dimecres. La pressió internacional sobre Israel per acordar una treva continuen augmentant i evitar frenar l’anunciada ofensiva a gran escala sobre Rafah, a l’extrem sud de la Franja de Gaza i últim refugi per a més d’un milió i mig de desplaçats forçosos gazians. I és que si van més cap al sud, només trobaran el filat fronterer que separa l’enclavament palestí d’Egipte i si tornen al nord d’on van ser obligats a marxar per l’exèrcit israelià només hi ha destrucció.

El president francès, Emmanuel Macron, ha traslladat al primer ministre israelià “la seva ferma oposició” a una ofensiva sobre Rafah i l’ha instat a fer passos cap a la solució dels dos estats en una conversa telefònica. D’altra banda, l’Estat espanyol i Irlanda van demanar a Brussel·les que prengui mesures contra Israel si considera que està violant l’acord bilateral en matèria de drets humans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona