Política

regne unit

Nou cop dels laboristes a Sunak

El Partit Conservador pateix una nova derrota en unes eleccions parcials i registra el seu pitjor resultat des de la Segona Guerra Mundial

Al primer ministre britànic, el conservador Rishi Sunak, se li acumulen les males notícies. A més de veure fetes miques les seves promeses econòmiques després de saber-se que el Regne Unit va entrar en recessió a final del 2023, el seu partit ha patit una nova derrota electoral davant els laboristes de Keir Starmer. El Partit Conservador ha perdut els dos escons que estaven en joc a les eleccions parcials celebrades dijous a Kingswood, al sud-est d’Anglaterra, i a Wellingborough, al centre, que han caigut a la banda laborista.

Aquestes dues victòries laboristes han convertit el govern de Sunak en l’Administració conservadora amb pitjors resultats electorals en aquests comicis des de la Segona Guerra Mundial. Des del 2019 els conservadors han perdut deu escons, si bé n’han guanyat un. El govern amb pitjors resultats des del 1945, segons recorden les agències, és el laborista que va romandre en el poder entre el 1966 i el 1970, que va perdre quinze escons.

A Wellingborough, en mans dels conservadors des del 2005, la candidata laborista Gen Kitchen ha guanyat per un gran marge de vots respecte de la seva adversària conservadora, Helen Harrison. Segons el recompte final de vots fet públic aquest divendres i recollit per l’agència Efe, Kitchen ha obtingut un 45,9% de les paperetes i Harrison, un 24,6%.

Per la seva banda, el laborista Damien Egan es va fer amb Kingswood, feu conservador des del 2010, amb un 44,9% dels vots, un 10% més que el conservador Sam Bromiley, que va obtenir un 34,9% de les paperetes, informa Efe.

Aquesta doble victòria, explica l’agència Efe, consolida l’opositor Partit Laborista de Starmer com a favorit per guanyar les eleccions generals, les quals el primer ministre britànic ja ha anunciat que convocarà cap a la segona meitat de l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador